Több mint hatvanezren látogatták a Hírös7 programjait

Idén augusztus 17-25. között rendezte meg Kecskemét a Hírös7 Fesztivált, a régió legnagyobb múlttal rendelkező, egyben legrangosabb fesztiválját. Az idei rendezvénysorozat ideje alatt több mint 60.000 ember fordult meg a programokon.

 Közel 100 közreműködő több mint 65 programjával várta az idei Hírös7 Fesztivál az érdeklődőket. Az egy hét alatt a klasszikus értékek megőrzése mellett újdonságokból és meglepetésekből sem volt hiány. A Hírös7 honlapja, s ezzel együtt arculata 2019-ben megújult, a fesztivál három részre vált szét: Hírös7 Classic-ra,  Hírös7 New Generation-re és Hírös Vágtára.

Míg a Hírös Hét Classic különleges operett és musical előadásai az idősebb generáció számára kínáltak minőségi programokat, addig a New Generetion zenei és kulturális felhozatala a fiatalokat célozta meg. Idén olyan hazai sztárfellépők látogattak Kecskemétre, mint Ákos, Geszti Péter, Szulák Andrea vagy Veréb Tamás. A zavartalan fesztiválozást többek között 3 hatalmas LED-fal, 1500 méter kábel és több, mint 200 vidám, színes esernyő biztosította.

A színes zenei és kulturális programok mellett a kecskés tematika sem maradhatott el: az augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján volt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, és új kecsketejivó világrekord is született, 542 résztvevővel. A Hírös Vágtán a szokásos lovas programok mellett kecskefutam és kecskefajta-bemutatók várták a látogatókat.

Az idei fesztivál is hatalmas figyelmet kapott az országos médiában: közel 10 MTVA élő bejelentkezéssel, Hvg, Origo, Index, Világgazdaság megjelenéssel és több rádiós interjúval is büszkélkedhet a 2019-es Hírös7, a helyi médiumok pedig napi beszámolókat közöltek a programokról.

A nagyszabású online kampánynak köszönhetően a Facebook-oldal kedvelőinek száma közel 10.000 emberre nőtt. A bejegyzések több mint 286.000 embert értek el és 175.000 reakciót generáltak. A fesztivál szervezői azonban nem dőlhetnek hátra, hiszen a siker érdekében a háttérben máris megkezdődtek a jövőévi munkálatok.

„A jövő év is rengeteg kihívást tartogat, hiszen ismét újra kell terveznünk az alapokat. Bár a városi fesztiválok hagyományosan a főtéren zajlanak, ez korlátokkal is jár, ezért el kell dönteni, hogyan újuljunk meg. Az én véleményem szerint bizonyos programok máshova költöztetésével tehermentesíthetnénk a városközpontot” – árulta el 2020-as terveiről Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató.

Fotó: Varga-Fekete Dániel

További bejegyzések

Hogy a kisbabás szülők, nagyszülők se maradjanak ki a fesztiválból a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület...
Kecskemét lovasa ott lesz a döntőben  Lezajlottak a Hírös Vágta előfutamai, már biztosan tudni, kik...
Kollányi Zsuzsi első komolyabb megjelenése a nagy nyilvánosság előtt a 2011-es X-Faktor volt, ahol a...