Kiállítások a Hírös7-en

IMG_0004Idén a Hírös7 relikviák mellett több izgalmas kiállítással is készülünk a fesztivál vendégeinek. Két helyszínen: az InfoPontban és a Bozsó Gyűjteményben várjuk a látogatókat.

Holesch Dénes kiállítása a Bozsó Gyűjteményben

A nyughatatlan művészt már az 1930-as években elragadja Magyarországról az állandó sorskeresése. Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, mindösszesen 15 országban vált elismert alkotóvá. Elsősorban virtuóz megjelenítésű technikáját emelik ki életműve ismerői. A világ kiállítótermeiben és aukciós házaiban a sikerét a lovak ábrázolásával vívta ki magának. A kecskeméti Bozsó Gyűjteménybe a budapesti Abigail Galériával kialakított több éves együttműködés keretében érkezhettek a festmények. A Gyűjtemény és a Galéria szoros kapcsolatának egyik fontos célja a határainkon kívül ismerté vált magyar művészek bemutatása, valamint a nemzetközi kortárs tendenciák figyelemmel kísérése.

Bozsó Gyűjtemény 6000 Kecskemét Klapka utca 34.

nyitva: csütörtöktől vasárnapig , 10:00 – 18:00-ig

Bozsó János festőművész (1922 – 1998) kecskeméti festőművész alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők, akik a Hírös7 irodájába lépnek be. A válogatás több darabja a nagysikerű Római Magyar Akadémia kiállításán szerepelt. A tárlat méltatói elsősorban az erőteljes érzelmi motiváltságot, a színek és tónusok mesteri kezelését, az expresszív vonalvezetés meggyőző erejét emelték ki.

Emellett Nagy Dezső Sándor üvegszobrász is kiállította az InfoPontban új felfogású térplasztikáit.

 

 

További bejegyzések

DJ Kelemen karrierje közel 15 éves múltra tekint vissza. Tevékenységét a Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ...
A Stereo Swing feat. Szűcs Gabi formáció elektronikus alapú swing zenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” -stílusban....
“SATO KAGURA” – VENDÉGSÉGBEN AZ ISTENEKKEL A Hírös 7 Fesztivál keretében bemutatásra kerülő előadásban a japán...