Kiállítások a Hírös7-en

IMG_0004Idén a Hírös7 relikviák mellett több izgalmas kiállítással is készülünk a fesztivál vendégeinek. Két helyszínen: az InfoPontban és a Bozsó Gyűjteményben várjuk a látogatókat.

Holesch Dénes kiállítása a Bozsó Gyűjteményben

A nyughatatlan művészt már az 1930-as években elragadja Magyarországról az állandó sorskeresése. Kínában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, mindösszesen 15 országban vált elismert alkotóvá. Elsősorban virtuóz megjelenítésű technikáját emelik ki életműve ismerői. A világ kiállítótermeiben és aukciós házaiban a sikerét a lovak ábrázolásával vívta ki magának. A kecskeméti Bozsó Gyűjteménybe a budapesti Abigail Galériával kialakított több éves együttműködés keretében érkezhettek a festmények. A Gyűjtemény és a Galéria szoros kapcsolatának egyik fontos célja a határainkon kívül ismerté vált magyar művészek bemutatása, valamint a nemzetközi kortárs tendenciák figyelemmel kísérése.

Bozsó Gyűjtemény 6000 Kecskemét Klapka utca 34.

nyitva: csütörtöktől vasárnapig , 10:00 – 18:00-ig

Bozsó János festőművész (1922 – 1998) kecskeméti festőművész alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők, akik a Hírös7 irodájába lépnek be. A válogatás több darabja a nagysikerű Római Magyar Akadémia kiállításán szerepelt. A tárlat méltatói elsősorban az erőteljes érzelmi motiváltságot, a színek és tónusok mesteri kezelését, az expresszív vonalvezetés meggyőző erejét emelték ki.

Emellett Nagy Dezső Sándor üvegszobrász is kiállította az InfoPontban új felfogású térplasztikáit.

 

 

További bejegyzések

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a kecskeméti...
A főtéri kerékpáros rendezvény célja a városi kerékpározás népszerűsítése. A vetélkedőn megjelenő családoknak, baráti társaságoknak...
  A pink, a púder és rózsaszín árnyalatai domináltak hétfőn délután a Városháza Díszudvarán. Itt rendezték...