Interjú Hajdú Lászlóval

Interjú Hajdú Lászlóval

_hajdu

Hajdú László 1980-ban született Szabadszálláson. Már gyermekkora óta lovagol, nagyapja szerettette meg vele a lovakat. Általános iskolás korában Bösztörpusztán lovagolt a csikósokkal és részt vett a bemutatóban is. Lovas szakirányú végzettséget szerzett Pécelen. Középiskolás korában szeretett bele az angol telivérekbe, szüleivel angol telivéreket tenyésztett és a galoppon futtatott. 2014-ben Ő lett Kecskemét lovasa.

Mivel a Nemzeti Vágta szervező bizottsága megtiltotta a telivér lovak futtatását, ezért több éve keresi már a megfelelő félvér lovat. Idén egy telivér apaságú elsőversenyes herélttel, Liptóval indul.

Hogyan készülsz a holnapi megmérettetésre?

Idén egy fiatal, kezdő lovat viszek a versenyre. Kifejezetten erre a versenyre vásároltam meg. Liptó 5 éves pej herélt, ez lesz az első vágtája. Az anyja ügető, az apja pedig angol telivér. Több, mint négy hónapja keményen edzünk, hogy minél jobban sikerüljön a bemutatkozása.

_hajdu2Nem kockázatos elsőversenyes lóval érkezni egy ilyen futamra?

A tavalyi lovammal is döntős lettem: ötödik helyezést értem el, az is elsőversenyes ló volt. Egyébként is szeretem a kihívásokat. Látok fantáziát ebben a lóban, remélem, jól fog szerepelni. Nyerni jövünk. Szeretném Kecskemét jóhírét tovább növelni a teljesítményemmel.

Mit gondolsz, erős lesz a mezőny?

A szentkirályi versenyző lova jól fut, úgy gondolom, hogy biztosan kemény ellenfél lesz majd. A többieket annyira nem ismerem.

Versenyeztél már a Rudolf  laktanya pályáján?

Nem, a régi helyszínen indultam, ezen még nem. Az egy jóval kisebb, pörgős, kicsi pálya volt, egészen másféle lovaglást igényelt. Itt nem lovagoltam még, tavaly kimentem megnézni, jónak tűnik, majd élesben kiderül, hogy megy.

További bejegyzések

Augusztus 26-án este Delhusa Gjon örök slágereire bulizhat a Hírös Hét közönsége!   Delhusa Gjon...
Augusztus 19-én 10 órakor virág- és rózsakiállítás  nyílik a kecskeméti Városháza Díszudvarában, „Hírös mező virágai”...
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, most már hivatalos: elindult a Hírös7 webshop! Idén is központi szerepet kapnak...