Beindult a főtér!

ugifztdA Hírös7 Fesztivál szervezői extrém sportnappal egybekötött DJ show-t hoztak Kecskemét főterére augusztus 24-én, csütörtökön.

A Beindul a főtér című, egész napos programsorozat célja, hogy segítsen a fiataloknak, hogy megtalálhassák a nekik legmegfelelőbb sportágat. Ennek szellemében 19:00 órakor idén először átadták a Példakép díjat. Ezt minden évben egy olyan sportoló nyeri majd el, aki követendő például szolgál a fiatalabb generáció számára.

Idén Ifj. Sinkó Lajos BMXes nyerte el a díjat. A sportoló 1987-ben vetette bele magát a BMX-ezésbe és a kitartásnak rövidesen meg is lett a eredménye: már 1989-ben országos bajnok lett a korosztályában. Legjobb eredményei: 2017.március 12. Országos Bajnokság, I. hely, 2017.Június 26-27 Horvátország Nemzetközi Bajnokság III.  hely, 2017.július 9. anglia Bristol BMX Világbajnokság III. helyezet

Az egész napon átívelő sportprogramok után több bemutatót is végigizgulhattunk. Először ifj. Sinkó Lajos és Szabó Dávid tartottak BMX bemutatót, majd Tűri Zoltán gördeszkázott a színpadon, végül Szemerédi Attila és csapata mutatta be parkour-tudását. DJ Nara fergeteges bulija után a három extrém sportoló együtt tartott egy látványos, közös bemutatót a nagyszínpadon. A zenét DJ Garfield szolgáltatta. A bulihoz egy 18 négyzetméteres, 1248×642 pixeles LED falat is felszereltek a színpadhoz. A koncertek alatt Tomaas Yilssom szolgáltatta a vizuális élményt, saját modellekkel dolgozott, ezeket élőben keverte, megfelelő hátteret biztosítva a zenének.

További bejegyzések

Harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este....
A 2009-ben alapított kínai Free Bear kórus az első olyan gyermekkórus, amely céljául tűzte ki...
Hogy a kisbabás szülők, nagyszülők se maradjanak ki a fesztiválból a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület...