H-turul koncert a Hírös7-en

A zenekar bemutatkozása:

“Réges-régen, egy távoli galaxisban…. mikor a disco még nem ölte meg az élő zenét, úgy a 60-as 70-es évek idején mindhárom H-TURUL tag színpadon zenélt. Névsor szerint, hogy senki ne sértődhessen meg: Cserny Kálmán Baján majd Kecskeméten Hendrix és Purple zenéket játszott, Frankó Zoli Kecskeméten, majd Budapesten profi módon játszott Zeppelin, Uriah Heep és egyéb progresszív zenéket, Németoszágban 7 évig egy amerikai banda dobosa volt.

Szeles Zoli a “Reflektor” és “Konzum” bandákkal döngette a hírnév kapuit.
Ezek a szép évek véget értek és bár a zenétől nem, de a színpadtól távol kerültünk mindhárman. 20-30 év elteltével a zene és a színpad varázsa újra elcsábított minket és a zenélés öröméért alakítottunk egy zenekart, a HTURUL-t. Mottónk: Ha már nagyon unod elürül, akkor háturul!
A sok lehetséges stílus közül a korszakot alapító Jimi Hendrix zenékre esett a választás, hiszen a szívünkhöz is ez állt a legközelebb. Ez a zene klubokban, rock kocsmákban, motoros találkozókon, koncert jellegű rendezvényeken találja meg a talaját.”

A mostani felállásban 2020 nyarától vállalnak fellépéseket. Saját zenéket is írnak, természetesen a blues stílusában.

Helyszín: Tér a térben színpad

További bejegyzések

Néhányunk immár másfél évtizede csöppent salsa táncosként a karibi, kiváltképp a kubai kultúra kellős közepébe....
Augusztus 19-én 10 órakor virág- és rózsakiállítás  nyílik a kecskeméti Városháza Díszudvarában, „Hírös mező virágai”...
  „A lényeg: szeresd a zenét és a közönséged!” Pénzes Jani soha nem zenélt diszkóban,...