Prímáspárbaj a Hírös7-en

Harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este. A párbaj résztvevői ezúttal Balázs Richárd Egerből, Farkas Sándor Budapestről, Oláh Kálmán és Oláh Albert Kecskemétről, valamint Rácz Lajos Szegedről lesznek.

A fiatal versenyzőknek többféle művet elő kell adniuk, a legtöbbet egyedül, de lesz közös versenyszám is, ahol a négy prímás együtt játszik majd. Itt az összhangot, az együttműködést fogja a zsűri bírálni. A Prímáspárbajt immár harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös Hét Fesztivál szervezőbizottsága. A szervezők célja, hogy egy komoly, országos versen alapjait rakják le a kezdeményezéssel.

Amíg a zsűri félrevonul, Radics Sándor cimbalomművész szólóit hallgathatja meg a közönség.

A zsűri tagjai:

Roby Lakatos: Világhírű hegedűvirtuóz. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

Palotás József: Hegedű- és szolfézstanár, 40 évig volt az M. Bodon Pál Zeneiskola vezetője. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak 1965 óta tagja.

Juhász Ágnes: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola hegedűművész tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

 

További bejegyzések

Már a legelső, 1934-es rendezvény legnagyobb látványossága is a kisgyermekek felvonulása volt, mely a mai...
Idén a Hírös Hét keretei között útjára indul a Kecskemét, a templomok városa koncertsorozat, mely...
Igazi bulizós utcabál hangulatra számíthat a Hírös Hét közönsége az Olasz Meló koncertjén! Többek között...