Prímáspárbaj a Hírös7-en

Harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este. A párbaj résztvevői ezúttal Balázs Richárd Egerből, Farkas Sándor Budapestről, Oláh Kálmán és Oláh Albert Kecskemétről, valamint Rácz Lajos Szegedről lesznek.

A fiatal versenyzőknek többféle művet elő kell adniuk, a legtöbbet egyedül, de lesz közös versenyszám is, ahol a négy prímás együtt játszik majd. Itt az összhangot, az együttműködést fogja a zsűri bírálni. A Prímáspárbajt immár harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös Hét Fesztivál szervezőbizottsága. A szervezők célja, hogy egy komoly, országos versen alapjait rakják le a kezdeményezéssel.

Amíg a zsűri félrevonul, Radics Sándor cimbalomművész szólóit hallgathatja meg a közönség.

A zsűri tagjai:

Roby Lakatos: Világhírű hegedűvirtuóz. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

Palotás József: Hegedű- és szolfézstanár, 40 évig volt az M. Bodon Pál Zeneiskola vezetője. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak 1965 óta tagja.

Juhász Ágnes: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola hegedűművész tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

 

További bejegyzések

A kecsketejben fürdést és a kecskenyáj-terelést is kipróbálhatták a gólyák Kecskemét főterén augusztus 23-án. Ugyanis...
  A Compact Disco együttes a magyar elektronikus zene meghatározó szereplője. A tagjai évről évre...
A város tehetséges fiataljai mutatkoztak be szerda este a Hírös7 Fesztivál nagyszínpadán. Színvonalas és színes...