Prímáspárbaj a Hírös7-en

Harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este. A párbaj résztvevői ezúttal Balázs Richárd Egerből, Farkas Sándor Budapestről, Oláh Kálmán és Oláh Albert Kecskemétről, valamint Rácz Lajos Szegedről lesznek.

A fiatal versenyzőknek többféle művet elő kell adniuk, a legtöbbet egyedül, de lesz közös versenyszám is, ahol a négy prímás együtt játszik majd. Itt az összhangot, az együttműködést fogja a zsűri bírálni. A Prímáspárbajt immár harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös Hét Fesztivál szervezőbizottsága. A szervezők célja, hogy egy komoly, országos versen alapjait rakják le a kezdeményezéssel.

Amíg a zsűri félrevonul, Radics Sándor cimbalomművész szólóit hallgathatja meg a közönség.

A zsűri tagjai:

Roby Lakatos: Világhírű hegedűvirtuóz. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

Palotás József: Hegedű- és szolfézstanár, 40 évig volt az M. Bodon Pál Zeneiskola vezetője. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak 1965 óta tagja.

Juhász Ágnes: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola hegedűművész tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

 

További bejegyzések

A soul és funk zene képviselői. Klasszikus hangszereléssel adják elő az évtizedekkel ezelőtt megjelent dalokat....
Huszárbemutató a Hírös Héten  A kecskeméti huszárok és Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület bemutatóját nézhette...
Lezárult a “Legszebb Konyhakertek” kecskeméti fordulója Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, csatlakozva  Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag)...