Jakabszállás bemutatkozik

Mit kell tudni Jakabszállásról, miért élhető ez a Kecskemét melletti falucska, valamint miért érdemes ellátogatni oda?

Településünk a Budapest – Kecskemét – Szeged tengely mellett fekszik, kiváló közlekedéssel. Számos sikeres cég és vállalkozás működik Jakabszálláson, munkahelyeket teremtve a helyieknek. Nem vagyunk elzárva a világtól és haladunk a korral. Egészséges ivóvíz, kiépített gázszolgáltatás, szennyvízcsatorna, Internet, kábeltelevízió, mobil szélessávú lefedettség: mindezek jól kiépítve érhetők el az itt lakók számára. Településünkön kiváló közintézmények működnek: bölcsődék és óvodák (magán fenntartású is), modern általános iskola, családsegítő- és védőnői szolgálat, háziorvosi és fogorvosi rendelők, szociális szolgáltató központ, valamint rendőrség, posta, katolikus és református templomok.

Jakabszálláson évente megrendezésre kerül a Jakab-napi Vigasságok, a Falvak éjszakája, a fogathajtó verseny, az adventi vásár, a falukarácsony, az országfutás és a gyereknap. Településünk számos látványossággal is büszkélkedhet.

A Jakabszállási Sportrepülőtér, a megyében egyedülálló, korszerűen kiépített magánrepülőtér. A mellette üzemelő, 64 fő férőhelyes AERO Hotelben uszoda, szauna és sportcentrum található: bowling, fallabda, biliárd, rex, csocsó, darts, pingpong, autókölcsönzés, lovaskocsikázás, lovasbemutató lehetőségekkel. A puszta romantikáját és a lovasturizmus kedvelőinek remek kikapcsolódási lehetőségeket és finom ételeket kínál a Gedeon-tanya. A Magyarkert egy aktív pihenőpark 300.000 nm-en, ahol egy lépés egy kilométer. Kellemes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, tanösvénye pedig igazi kuriózum. Magyarország legnagyobb, 9,3 hektáros épített kertje, amely az ország vízrajzát és domborzatát mutatja be méretarányosan, csordogáló folyókkal, tavakkal.  A Lovas Sportegyesület a repülőtér melletti lovaspályán lovaglási lehetőséget is biztosít. A Wolford dűlői Közösségi Ház rendezvények, táborok, elvonulások, családi vagy céges csapatépítő tréningek tökéletes helyszíne lehet.

Fontos számunkra a zöldterületek ápolása és fejlesztése. Szívügyünk a utcáink fásítása, a központi park rekonstrukciója és virágoskertek kialakítása. 2015-ben adtuk át az Új Életek Sétányát, ahol évről évre köszöntjük a település újszülött polgárait.

Milyen fejlődésen ment keresztül Jakabszállás az elmúlt időszakban? 

Az egyik legnagyobb beruházásunk, hogy 2015. novemberében elkészült a belterületen a szennyvízhálózatunk, így nagyot léptünk a környezetvédelem ügyében. Ezzel párhuzamosan a település rendszerváltás előtt létesült szilárdburokaltú útjait újra aszfaltoztuk. A kialakított 74 építési telkünk értékesítése jól halad, jelenleg újak kialakításán kell gondolkodnunk.

Sok megnyert pályázatunk van folyamatban (kerékpárút, egészségház létrehozása, Művelődési Ház felújítása, Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése, stb.), de mint a többi települést is érinti, így Jakabszállásnak is problémája az kivitelezési költségek drasztikus emelkedése.

2013-ban elindult a Jakab-napi Vigasság, mint falunap. Ez bővült főző- és sütisütő versennyel. Majd 2015-től további két településsel együtt megrendezzük a Falvak éjszakája rendezvénysorozatot is.

A Wolford dűlői Közösségi Házunk nyaranta évek óta teltházzal üzemel.

Településünk vezetése azon munkálkodik, hogy minden korosztály megtalálja magának mind a megélhetést, mind a szórakozási lehetőségeket.

Mivel vesz részt és jelenik meg a település Hirös7 fesztiválon?

Az idén a helyi termékeket állítjuk ki, amely jellemző településünkre.  Valamint most már második éve a nyugdíjasaink vidám műsorral örvendeztetik meg a közönséget a település bemutatkozó napján, augusztus 21-én 17 órakor.

További bejegyzések

Bemutatkozik a Magnus Aircraft A Magnus Aircraft egy sport- és oktató repülőgépeket gyártó innovatív és...
A tavalyi akusztikus koncertjük után idén is fellépnek a Hírös Hét színpadán, viszont most egy...
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ismét megszervezi hagyományos jótékonysági vacsoraestjét, melynek bevételét a...