Nagy érdeklődés fogadta a térség településeinek kiállítását a Hírös Hét Fesztiválon

 Eredményesen zárult a 2018. augusztus 19-26. között az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által megrendezett XXI. Térségéi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Új helyszínen, de a megszokott magas színvonalon, immáron 21. alkalommal mutatkozott be 19 település mintegy 100 termelője, kézműves mestere a Hírös7 Fesztiválon.

Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke adott helyet a kiállításnak, ahol 19 település mutatkozott be a nagyszabású térségi seregszemlén, megismertetve és megszerettetve a kézműves mesterségek műhelytitkait, a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket. Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár a Városháza előtti téren várta az érdeklődőket. Itt különleges térségi kézműves termékek, kerámiák, gyöngyfűzött ékszerek, patchwork műremekek, szőnyegek, egyedi grafikák, fajátékok és sok más gyönyörű portéka közül válogathattak a fesztiválozók.

A rendezvény idei újdonsága, az augusztus 22-ei zenés térségi felvonulás és gálaműsor volt. A látványos felvonulás a Hírös Forrás szökőkúttól indult és egészen a nagyszínpadig tartott. A kulturális csoportok saját városuk zászlaja alatt vonultak a 0 km kőig a Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport menettáncával, ahol sorba rendeződve megköszönték a figyelmet, majd kezdetét vette a két órás gálaműsor 8 település részvételével. Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén 19. alkalommal rendezte meg 2018. augusztus 22-én a Kecskeméti Városháza Dísztermében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnök: Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, levezetőelnök: Tóth János Tiszakécske város polgármestere, az Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese volt.

Immáron hagyomány, hogy egy szakmai zsűri díjazta a térségi kiállítók bemutatkozását. Idén Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját és a közönségdíjat (391 darab facebookon leadott szavazat alapján) is Ballószög község önkormányzata nyerte.

A kiállítást megelőzően meghirdetésre került a IV. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny, melyre szép számmal érkeztek nevezések, 19 jelentkezőtől összesen 63 db. A beérkező lekvárok szakmai zsűrizése megtörtént, 3 kategóriában 3 nyertest választottunk. A díjazottak eredményhirdetésére 2018. augusztus 23-án 17:00 került sor. A legszebb dizájnnal rendelkező lekvár Járdiné Demeter Mária különleges terméke, a bazsalikomos- rebarbarás málna volt. Az abszolút győztes, 2018-ban a „Térség lekvárja” címet Fenyvesiné Horváth Edit terméke érdemelte ki Városföldről, aki vegyes gyümölcslekvárok kategóriába jelentkezett és a díjra nevezett terméke 6 féle lekvárt tartalmazott réteges kivitelben. Íz, zamat és megjelenés formájában kiváló minőségű termék. Nyereményként egy Weninger befőzőautomatát vehetett át. Ezúttal is gratulálunk a nyerteseknek!

További bejegyzések

  Vegye meg ülőhelyét elővételben, 25% kedvezménnyel az alábbi előadásokra: 08.20. Táncfantázia ünnepi tűzijátékkal 08.21....
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is több programmal csatlakozik a Hírös Hét Fesztiválhoz. Augusztus...
Hogy a kisbabás szülők, nagyszülők se maradjanak ki a fesztiválból a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület...