Hírös 7 fesztivál – kerékpáros programok

A Hírös 7 fesztivál idén kiemelten gondol a kerékpárosokra, csütörtökön bringás programokat szervez, hogy minél többen kapjanak kedvet a hétköznapok során is a nyeregbe pattanáshoz, legyen szó akár városi bevásárlókörútról, kirándulásról, vagy éppen versenyszerű kerékpározásról.

__________bicikli

Már délután három órától részt vehet bárki egy játékos városismereti túrán, majd egy országúti gép nyergében egy rövid, ám annál intenzívebb görgőversenyen, hogy az este fél 7-kor elinduló kis mini bringás felvonulással, illetve az utána következő sorsolással zárja a napot.
A hétköznapi kerékpározás egyik legkonfliktusosabb területe a gyalogos-kerékpáros együttélés, ennek is talán a leghangsúlyozottabb terepe városunk főtere. A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete a problémára, a legfontosabb viselkedési szabályok betartására szeretné felhívni a figyelmet, amikor a Hírös 7 fesztivál ideje alatt érvénybe léptetett ideiglenes forgalmi rend kapcsán Mini kerékpáros felvonulást, egy kis örömbringázást szervez.

Starthely a Békás Szökőkút közelében, a Luther közzel szemben lesz, este fél 7-kor indul el a remélhetőleg minél nagyobb létszámú mezőny.

Fontos tudni, hogy a Főtéren a kerékpárosok valójában vendégek, akiknek a gyalogosokhoz kell alkalmazkodni, az ő szokásaikat figyelembe véve, rájuk figyelve szabad csak közlekedniük, és ezt nemcsak a KRESZ írja elő számukra, hanem általános viselkedési normáink is ezt diktálják.

Ugyanakkor bármilyen kerékpáros útvonal kialakítása alkalmával, akár egy hétköznapi közös gyalogos-kerékpáros út esetén is a gyalogos járókelőknek is megvan a maguk feladata, hiszen meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzetben szabadon hagyják a kerékpárok számára kijelölt felületet a biciklivel közlekedők részére. Ha ez mégis megtörténik, és meghallják a csengőszót a hátuk mögött, ne váltsanak hirtelen irányt, vagy ne torpanjanak meg szétnézés nélkül!

Az átkelőknél a rámpás részeket lehetőleg hagyják meg a kerékpárosoknak, és sose foglalják el a teljes útszelvényt valamibe nagyon belefeledkezve, megállva, beszélgetve!

A bringások és a gyalogosok együtt közlekednek, együtt működnek, közösen kell tehát kialakítani azt a várost, azt a környezetet, ahol mindketten komfortosan, jól érzik magukat!

Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete
Kecskeméti Első Sor SE

Az 1. Kecskeméti Hírös kerékpáros tájékozódási túra és verseny részletei ITT!

További bejegyzések

A Rudolf laktanyában rendezett Hírös Vágtát, akárcsak az elmúlt két évben, ezúttal is Szentkirály lovasa...
  A 2015-évi alapítás óta egyre többeknek cseng ismerősen az SMP neve – a Daimler,...
Látványos felvonulással kezdődik a térségi települések idei gálaműsora augusztus 18-án a Hírös Héten. A zenés...