Hírös 7 fesztivál – kerékpáros programok

A Hírös 7 fesztivál idén kiemelten gondol a kerékpárosokra, csütörtökön bringás programokat szervez, hogy minél többen kapjanak kedvet a hétköznapok során is a nyeregbe pattanáshoz, legyen szó akár városi bevásárlókörútról, kirándulásról, vagy éppen versenyszerű kerékpározásról.

__________bicikli

Már délután három órától részt vehet bárki egy játékos városismereti túrán, majd egy országúti gép nyergében egy rövid, ám annál intenzívebb görgőversenyen, hogy az este fél 7-kor elinduló kis mini bringás felvonulással, illetve az utána következő sorsolással zárja a napot.
A hétköznapi kerékpározás egyik legkonfliktusosabb területe a gyalogos-kerékpáros együttélés, ennek is talán a leghangsúlyozottabb terepe városunk főtere. A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete a problémára, a legfontosabb viselkedési szabályok betartására szeretné felhívni a figyelmet, amikor a Hírös 7 fesztivál ideje alatt érvénybe léptetett ideiglenes forgalmi rend kapcsán Mini kerékpáros felvonulást, egy kis örömbringázást szervez.

Starthely a Békás Szökőkút közelében, a Luther közzel szemben lesz, este fél 7-kor indul el a remélhetőleg minél nagyobb létszámú mezőny.

Fontos tudni, hogy a Főtéren a kerékpárosok valójában vendégek, akiknek a gyalogosokhoz kell alkalmazkodni, az ő szokásaikat figyelembe véve, rájuk figyelve szabad csak közlekedniük, és ezt nemcsak a KRESZ írja elő számukra, hanem általános viselkedési normáink is ezt diktálják.

Ugyanakkor bármilyen kerékpáros útvonal kialakítása alkalmával, akár egy hétköznapi közös gyalogos-kerékpáros út esetén is a gyalogos járókelőknek is megvan a maguk feladata, hiszen meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzetben szabadon hagyják a kerékpárok számára kijelölt felületet a biciklivel közlekedők részére. Ha ez mégis megtörténik, és meghallják a csengőszót a hátuk mögött, ne váltsanak hirtelen irányt, vagy ne torpanjanak meg szétnézés nélkül!

Az átkelőknél a rámpás részeket lehetőleg hagyják meg a kerékpárosoknak, és sose foglalják el a teljes útszelvényt valamibe nagyon belefeledkezve, megállva, beszélgetve!

A bringások és a gyalogosok együtt közlekednek, együtt működnek, közösen kell tehát kialakítani azt a várost, azt a környezetet, ahol mindketten komfortosan, jól érzik magukat!

Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete
Kecskeméti Első Sor SE

Az 1. Kecskeméti Hírös kerékpáros tájékozódási túra és verseny részletei ITT!

További bejegyzések

Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, Cigányszerelem – többek között ezeknek a remek daraboknak a jól...
A Hírös Hét Fesztivál, ahogyan minden évben, idén is kiemelt figyelmet fordít a Kecskeméten élő...
  Az Anna and the Barbies zenekarnak szinte egyedülállóan sikerült a kommersz media és a...