Nova Prospect a Hírös Hét Fesztiválon

A Nova Prospect 2007. április elsején alakult Kecskeméten. A banda elődje a Booboo’s Punch nevű zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A “Booboo” feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata.
 2009 nyarán váltotta Nagy Zsolt a The Idoru-ba távozott Balázst. A zenekar első nagylemeze “Lépj ki az árnyékból” címmel 2009 februárjában jelent meg, melynek dalai közül a “Szabadon”-hoz és az “Ébren álmodunk”-hoz készült videoklip. Az első nagylemezt két EP követte, 2010-ben a Hívójel, majd 2011-ben a Minden Nap Háború.
 
Az évek folyamán a zenekar az ország több nagyvárosában játszott részben önálló koncerteken, részben előzenekarként (Esztergom, Szeged, Dorog, Budapest-A38, Budapest-Dürer Kert, Nagyterem), fesztiválokon (EFOTT-Pécs-Orfű, Campus Fesztivál-Debrecen)
 
A második nagylemez, mely a “Szemben az óriás” címet viseli a Hammerworld magazin 2015. júniusi számának CD mellékleteként jelent meg, a hazai rock/metal rajongók széles bázisához eljuttatva a Nova Prospect zenéjét. Az “Itt az idő” c. dalhoz készült kisfilmes hangulatú videoklip 2016. novemberében látott napvilágot.
 
A zenekar 2016 őszén Depresszió zenekar őszi turnéjának vendégeként járta körbe az ország klubjait.
 
A tavaly 10 éves Nova Prospect powerpopos beütésű modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között.

További bejegyzések

Mit kell tudni Jakabszállásról, miért élhető ez a Kecskemét melletti falucska, valamint miért érdemes ellátogatni...
A Hírös 7 fesztivál idén kiemelten gondol a kerékpárosokra, csütörtökön bringás programokat szervez, hogy minél...
434-en kortyoltak egyszerre kecsketejbe augusztus 25-én este Kecskemét főterén. Ezzel világrekord született, hiszen hasonló méretű...