Kecskemét Térségi Települések Gálaműsora

Augusztus 22-én, 17.30-kor veszi kezdetét a Kecskeméti Térségi Települések gálaműsora a Hírös Hét Fesztivál Nagyszínpadán.

Ballószögi Kincsecskék

 A Ballószögi Kincsecskék 2010 októberében alakult, 7 fővel. 2014 októberétől már alapítványi formátumban működünk, Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány néven, közel 100 gyermekkel. A Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány községünk egyetlen, népi hagyományokat őrző és megtartó, a magyarság népi játék kincstárában rejlő, ősi tudást továbbadó, és éltető, közösségformáló ereje.

Céljuk, hogy A Kárpát- medence zene- és tánchagyományait tovább éltessék, a népi gyermekjátékokban rejlő ősi tudást továbbadják. Tevékenységükkel igyekeznek elősegíteni, hogy a megszerzett játéktárat a gyermekek, mint élő hagyományt hordozzák magukban. A közösség megtartó erejét ösztönzik, melyben a családoknak kiemelkedően fontos szerep jut.

A kecskeméti fellépésre érkező két csoportjuk tyukodi táncokkal, illetve kalocsai játékokkal és táncokkal készül.

Szakmai vezetőjük: Trencsényi-Csiha Tímea

Nagy Tisza Néptánccsoport

A Nagy Tisza Néptánccsoport Tiszakécskéről érkezik, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár ifjúsági csoportja. A néptánccsoport 2009-ben alakult, 18 felső tagozatos és gimnazista diák alkotja. A csoport élteti, ápolja, és tovább adja a hagyományokat. Mezőségi, galga-menti táncokkal és feldolgozásokkal készülnek a Hírös Hét Fesztiválra.

Az elmúlt évek alatt az együttes sokfelé hírét vitte Tiszakécskének. A városi ünnepségek mellett szerepeltek környékük sok más településén, valamint a belföldi fellépések mellett külföldön is bemutathatták táncaikat, kultúránkat, jártak Lengyelországban, a Vajdaságban és Erdélyben is. Kiskőrösön, a Gyermek- és Ifjúsági Néptáncverseny és Minősítőn ezüst és bronz minősítést értek el, Harkányból ezüst minősítéssel tértek haza.

Szakmai vezetőjük: Döme-Kis Orsolya

Bugaci Gitáregyüttes

Az együttes tagjai 23 évvel ezelőtt a templomban kezdték az együtt zenélést, a mai napig a miséken a kántor szerepet töltik be. Az idő folyamán egyre több felkérést kaptak a község és a szomszédos települések rendezvényeire. Olyan slágereket, dalokat választanak, dolgoznak fel, melyek szívhez szólnak, értéket közvetítenek. A vallásos dalok mellett slágerekkel is készülnek. 10 évvel ezelőtt közreműködésükkel rendezték meg a nagyszabású Szabadság hangja című produkciót, majd egy évvel később az István, a király című rockoperát.

Szakmai vezetőjük: Juhász Lászlóné

Szentkirályi Tánccsoport

Szentkirály kulturális életének nagy értéke a Tánccsoport, hisz 30 éves múlttal a háta mögött, közel 100 taggal működik. Szentkirályon nagy népszerűségnek örvend a tánc. A próbák szakköri keretek között folynak, heti 1 órában. A felnőtt csoport tagjai Szentkirályon élő fiatalok, akik a szabadidejük egy részét a próbákon töltik. A Tánccsoport több hazai fesztiválon, seregszemlén szerepelt. Szentkirály rendezvényeinek állandó szereplői. Sok meghívást kapnak környező és távolabbi településekre, külföldi fellépésekre is. Fő céljuk, hogy megkaphassák és átadhassák azt az örömöt, amit a tánc adhat.

Szakmai vezetőjük: Takácsné Kis Márta

Mamadance, Orogványról

Az orgoványi Mamadance 5 éve alakult. Azóta sikert sikerre halmoznak. Egész évben számos fellépésre hívják őket. Örömmel, szorgalommal készülnek minden egyes szereplésre. Az idei országos Ki mit tud?-on arany minősítést értek el. Tagjai mind lelkes idős nagymamák, akik imádják a táncot. Az idei Hírös Hét Fesztiválra palotás-bemutatójukat hozzák el.

Szakmai vezetőjük: Járvásné Vantal Margit

Főnix Dance Fitness, Lajosmizséről

A táncstúdió több mint 10 éve aktívan működik Lajosmizsén összefogva a helyi fiatalokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A legkedveltebb táncstílusok a hip-hop, a társastáncok, a zumba, és a gyermekfitness. A tavalyi évben Olaszországban a világbajnokságra is kijutott a tánccsoport néhány tagja. Augusztus 22-én Körutazás című mini táncszínházi előadásukkal kápráztatják majd el a kecskeméti közönséget.

Szakmai vezetőjük: Dóka-Mezei Anett

Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport 

A Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport lelkes, mozogni vágyó gyermekekből és fiatalokból áll. A csapat jelenleg közel 40 fővel büszkélkedhet, és szebbnél szebb verseny eredménnyel, illetve számos sikeres fellépéssel. Repertoárukban a modern irányzatok dominálnak, mind zeneileg, mind tánc stílusilag; amelyet a bot és a pom-pon szertechnika elemei fűszereznek meg. A csoport sok szeretettel várja szeptembertől az új jelentkezőket; táncolni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt.

A csapat koreográfusa, és edzője: Tóth Zsófia.

Bársony Mihály Népdalkör Tiszaalpárról 

A Bársony Mihály Népdalkör lassan 45 éves múltra tekint vissza. Zömében „szépkorú” tagok alkotják. A több mint négy évtized alatt számos országos, megyei és területi versenyen, népzenei bemutatókon szerepeltek. A korábbi években aranyminősítéssel ismerték el munkásságukat és a népdalkör megkapta a Tiszaalpár Nagyközségéért kitüntetést.

Szakmai vezetőjük: Bársony Rózsa

További bejegyzések

Szent István-ünnep és kenyéráldás a főtéren Augusztus 20-án a Hírös Hét Fesztivál keretei közt valóságos...
Remek hangulatú jazz koncerttel várja a Hírös Hét Fesztivál a közönségét augusztus 21-én este a...
Új brandet épít Kecskemét – Hírös 7 Idén augusztus 19-28. között rendezi meg Kecskemét a legnagyobb...