Csiki Árpád nyerte a Hírös Vágtát

knéA Nemzeti Vágta előfutamát idén ötödször rendezték meg Kecskeméten, ezúttal is a Hírös7 Fesztivál keretei között. Az egész napos rendezvény csúcspontja természetesen maga a vágta volt, hiszen itt derült ki, képviseli térségünket a budapesti Nemzeti Vágtán.

A Hírös Hét Fesztivál csúcspontja idén is az augusztus 26-án megrendezett Hírös Vágta volt. A rendezvénynek, a tavalyihoz hasonlóan most is az izsáki úti Rudolf laktanya adott otthont, így a lovak és lovasok valóban autentikus, hagyományaiban is lovakhoz köthető helyszínen mérhették össze gyorsaságukat.

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese idén is a szentkirályi Csiki Árpád lett, Lord Black nyergében, ezzel a települése bejutott a budapesti futamra. A Kishuszár vágta nyertese Tóbiás Zsuzsa lett, Sidol nevű pónijával, így ő is indulhat majd a budapesti döntőn. A fogatok futamát a tavaly is aranyérmes Balogh Erika nyerte meg lovaival. A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat pedig Dohos József vehette át .

A futamok közötti szünetekben sem unatkozott a közönség: a kecskeméti huszárok és Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület bemutatóját nézhettük végig.

A döntő eredményei:

Kishuszár Döntő

I. Tóbiás Zsuzsa, Felsőlajos, Sidol nyergében

II. Kiss Ádám, Lakitelek, Tegez nyergében

III. Szemenkár Alexandra, Mérges, Hattyú nyergében

Felnőtt 

Csiki Árpád. Szentkirály, Lord Black nyergében

Kövesdi István, Nyárapát, Cinke nyergében

Mellár Péter, Jakabszállás, Szandró nyergében

Fogat

Balog Erika

Nagy Gábor

Bibók Károly

17.30-kor kezdődött az ünnepélyes eredményhirdetés, amelyet további izgalmas programok: agárverseny, csikós bemutató és a győri trükklovasok lovas showja követett, majd közös tábortűzzel végződött a nap.

További bejegyzések

A Stereo Swing feat. Szűcs Gabi formáció elektronikus alapú swing zenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” -stílusban....
Megnyitó ünnepség és Bánk bán– Banczik Róbert fotói
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ismét megszervezi hagyományos jótékonysági vacsoraestjét, melynek bevételét a...