Ocho Macho

Ocho Macho

Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét.

ocho

Az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika – neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne).
A több mint 10 éves, kétszeresen platinalemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, de nem csak azoké – Falunap? Lecsófesztivál? Pálinkaünnep? Bornapok? – ha jó bulinak ígérkezik, akkor ők a hangulatfelelősök! Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! – ez az, amiért a srácok hangszert ragadtak.

“Nekünk az okoz örömet, ha a koncertjeink alatt, vagy zenénket hallgatva ki tudnak kapcsolódni az emberek és önfeledten szórakozhatunk együtt. Éppen ezért egyszerűbben úgy mondanám, antidepresszáns koncerteket és szeretetet adunk és ezért cserébe szeretetet kapunk, ez egy win-win szitu!”

Számos külföldi fesztiválon megfordultak már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók előzenekaraként játszottak, mint a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is.
2007-ben jelent meg a zenekar első maxi lemeze, amit 2008 őszén követett az El Mundo Fantastico nagylemez szerzői kiadásban, egy évvel később pedig a CLS Music gondozásában. Ezen a lemezen szerepel a Savaria Kingston Town című dal, amely a város hivatalos dala lett. Még 2009-ben vették fel a szombathelyi Fő téren az El Mundo Fantastico klipjét is, hatezer ember előtt.
2010-ben megjelent Pancho című maxijuk, amivel Puskás Öcsinek állítottak emléket, 2011 nyarán pedig bemutatták második nagylemezüket, Online a világ címmel.
2012 végén egy különleges dvd-vel lepték meg a közönséget, az Offline-on az egész évet felölelő, közvetlen, vidám hangulatú stúdió- és koncertfilmek láthatóak.

2013-ban “Tíz év- tíz város” címmel országos születésnapi koncertturnéra indultak, majd ennek megkoronázásaként, októberben megjelent a 10 év – 10 város című maxijuk, három slágergyanús dallal. A ki vagyok én?! mellett a Maskaray című számban a PASO zenekarból jól ismert Krsa, a Képzeld el másképp című szerzeményben pedig Kowalsky vendégeskedik.
2014. májusában megjelent a zenekar 3. nagylemeze, „De Pute Madre” címmel.
A lemezzel egy időben megjelent az Ocho Camino című könyv is, amelyből mindenki számára kiderül, hogyan jutott el az Ocho Macho a kezdetektől napjainkig, a zenekari tagok szemszögéből.

„Óriási megtiszteltetés, amikor az emberek úgy döntenek, hogy aznap este minket választanak. Ezt mindig alázattal fogadjuk! Éppen ezért a mai napig izgulunk is, hogy át tudjuk-e adni azt, amit szeretnénk. És, hogy mi is az? Az élmény, az, hogy kikapcsolhassanak az emberek, hogy elfelejtsék gondjaikat, és hogy egyetlen nagy energia körbeöleljen minket. A zene a drogunk!”

További bejegyzések

Huszárbemutató a Hírös Héten  A kecskeméti huszárok és Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület bemutatóját nézhette...
Díjazták a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás résztvevőit A kiállításon a térség 16 települése...
Vastag Tamás és a Sunny Dance Band A szemerkélő eső ellenére rengetegen összegyűltek augusztus 21-én...