Nagy siker volt a Kecskeméti Fiatalok Napja

A kecsketejben fürdést és a kecskenyáj-terelést is kipróbálhatták a gólyák Kecskemét főterén augusztus 23-án. Ugyanis a Neumann János Egyetem gólytáborának vidám vetélkedőivel kezdődött el a Hírös 7 New Generation programsorozata.

Az egésznapos vetélkedőkön közel 300 gólya vett részt, a kecskés feladatokon kívül a kecsketejivó világrekord felállításából is kivették a részüket. A versenyek mellett bemutatkozhattak a Neumann János Egyetem járműépítő csapatai is.

A Kecskeméti Fiatalok Napján, amelyet a Kecskeméti Ifjúsági Tanáccsal közösen rendeztek a szervezők rengeteg izgalmas program várta a kilátogatókat. Először rövid városismereti vetélkedőn, majd különleges sportprogramokban vehettek részt a gólyák, betekintést nyerhettek többek között az ország legszínvonalasabb U11-es korosztály számára kiírt nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornájába, a Future Cup-ba. Bemutatkoztak a helyi sportklubok, a remek hangulatról pedig kecskeméti zenekarok gondoskodtak.

A gólyatábor díjátadóján részt vett Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke is.

A fesztivál szervezőivel közös célunk, hogy az itt élő fiataloknak, illetve az ideérkező egyetemistáknak minél gazdagabb programválasztékot biztosítsunk. Ezért jött létre az ifjúsági programokat felölelő New Generation, amely három napon keresztül remek hangulattal és jobbnál jobb kulturális és szórakozási lehetőségekkel várja a fiatalokat. Az idén elkezdődött együttműködésnek köszönhetően a fesztivál évről évre egyre fiatalosabb, színesebb lehet” – mondta Nemcsik Mátyás.

Augusztus 23-án tartották meg a Tanévnyitó Fesztivált is, a főtéren hajnali 1-ig folyt a buli, az önkormányzat pedig aznap ingyenes éjszakai járatokat biztosított a fiataloknak és a gólyáknak a campusra, illetve a Domb Beach Strandra.

További bejegyzések

  Az Anna and the Barbies zenekarnak szinte egyedülállóan sikerült a kommersz media és a...
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2019. évben is meghirdeti az V. Aranyhomok térségi lekvárversenyt. Ebben az...
A Freudenberg egy 50 000 alkalmazottat foglalkoztató globális technológiai konszern. Szenvedélyünk a technológia és a...