Legszebb konyhakertek program

 

Legszebb konyhakertek program

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén ismét meghirdette az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő programot.

A „legszebb konyhakertek” program és verseny első alkalommal 2012-ben, Karcagon került meghirdetésre Az első évben 22 jelentkezés érkezett, tavaly már 234 település közel 8000 kertművelője vett részt a programban, köztük Kecskemét is.

konyhakertA kezdeményezés célja a kertészkedésre való ösztönzés, az ehhez szükséges tudás átadása. A szervezők azt szeretnék, hogy a következő generációk is részesei lehessenek a kertészkedés örömeinek és élvezhessék a munka eredményét. A kertek művelése hozzájárul a kert, mint élőhely fennmaradásához, továbbá a tájfajták megőrzéséhez is.

A verseny során több kategóriában is értékelik a haszonkerteket. A programban történő részvétel feltétele az volt, hogy a jelentkező konyhakerti zöldségeket/gyümölcsöket termesszen saját, vagy bérelt földterületen.

Nevezési kategóriák:

Balkon:          Erkélyen kialakított
Mini:             50 m2 alatt
Normál:         50 m2 felett
Zártkert 1.:    Zöldség
Zártkert 2.:    Gyümölcsös
Zártkert 3.:    Vegyes (zöldség és gyümölcs)
Közösségi:    Csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek

Idén négy kategóriára jelentkeztek a kertművelők, a normál 50 m2 felett, a zártkert 1,     zöldség, zártkert 3: vegyes (zöldség és gyümölcs), közösségi kategóriákra.

Az értékelés már javában tart, a kertbejárás a napokban zajlik majd.

A verseny eredményhirdetése augusztus 24-én lesz, a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon, a Hírös Forrás szökőkútnál lévő színpadán.

(Fotó: Internet)

 

További bejegyzések

A klasszikus rockzene szerelmeseinek van egy remek hírünk, hiszen augusztus 22-én, vasárnap este a Beatang...
Bánk bán keresztmetszet a fesztivál nyitónapján Vannak olyan különleges színművek, amelyek a nemzet emlékezetének kitörölhetetlen...
Már a legelső, 1934-es rendezvény legnagyobb látványossága is a kisgyermekek felvonulása volt, mely a mai...