Bánk bán keresztmetszet a fesztivál nyitónapján

Bánk bán keresztmetszet a fesztivál nyitónapján

Vannak olyan különleges színművek, amelyek a nemzet emlékezetének kitörölhetetlen darabjai. Ilyen el nem múló, ám folyton megújuló klasszikus a Katona József nemzeti drámájából írt Erkel-opera, a Bánk bán is.

Idén Kecskemét Katona József Emlékévet ünnepel. A drámaíró születésének 225.évfordulójára emlékezve az opera megelevenedett szereplőivel fényképezkedhetnek az érdeklődők a korabeli hangulatot megidéző helyszínen. Ezt követően, a megnyitó ünnepség egyik főattrakciójaként pedig meghallgathatjuk az operából készült keresztmetszetet.

A mű híres áriái ezúttal Medveczky Ádám, Kossuth-díjas, érdemes művész vezényletével csendülnek fel, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Erkel Kórus közreműködésével. Bánk bán vallomása a hazaszeretetről, a Bordal, vagy épp Melinda áriája valószínűleg még az operát nem kedvelők számára is ismerősként hangoznak majd.

13957635_10202425618158531_218089729_n

Szereposztás:

Bánk bán – Molnár András

Melinda – Kertesi Ingrid

Tiborc – Busa Tamás

Endre – Bercelly István

Gertrudis – Wiedemann Bernadett

Ottó – Kiss Tivadar

További bejegyzések

A színes szőttes című néptáncelőadást több nemzet néptánccsoportjának bemutatói teszik valóban színessé. Augusztus 20-án ismét...
Harót Balázs előadóként állandó szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Énekesként, vokalistaként közreműködött a Wellhello, Molnár Ferenc Caramel, Király...
Medveczky Ádám katartikus élményt ígérMa este a Bánk bán híres áriái a Hírös Hét Fesztivál...