Új közlekedési rend a biciklistáknak

Új közlekedési rend a biciklistáknak

Az idei Hírös Hét Fesztivál ideje alatt ideiglenes jelleggel új közlekedési rend lép életbe Kecskemét főterén a bringások számára. A megszokottól eltérően kijelölt kerékpáros útvonalak segítik, hogy mind a fesztivál vendégei, mind a közlekedni vágyók érdekei minél zavartalanabbul érvényesülhessenek.

“A korábbi évek tapasztalatai alapján alakítottuk ki ezeket a közlekedőfolyosókat, és igyekeztünk figyelembe venni a fő forgalmi tengelyeket. Valószínűleg amúgy is rátaláltatok mindig a megoldásra, hiszen az ésszerűség is azt diktálja, hogy a nagyobb tömeget kikerülve tekerjünk a célunk felé, a helyzet csak annyiban változik, hogy ezt a szisztémát a rendszer elemévé tesszük. A főtéri kerékpározás során a hétköznapokban is tudnunk kell róla, hogy mi ott valójában vendégek vagyunk, akiknek a gyalogosokhoz kell alkalmazkodni, az ő szokásaikat figyelembe véve, rájuk figyelve szabad csak közlekednünk, amit nemcsak a KRESZ ír elő számunkra, hanem általános viselkedési normáink is ezt diktálják.” – mondta Barna Imre, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének elnöke.

Az is kiemelendő, hogy ezeknek a kerékpáros útvonalaknak a kialakításával a járókelőknek is lesz feladatuk, hiszen nekik meg arra kell figyelniük, hogy szabadon hagyják a biciklivel közlekedők részére.
Fontos tudni, hogy ez nem pusztán ajánlás, hanem táblákkal szabályozott, kötelező közlekedési rend lesz a fesztivál bő egy hete alatt. Betartását városrendészek, rendőrök, illetve a fesztivál biztonsági szolgálata felügyeli majd.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy szabályszerű közlekedéssel és odafigyeléssel segítse a rendezvény sikeres lebonyolítását, “hiszen ez a fesztivál a miénk, Kecskemét városáé, közös ünnep, nekünk szól.”

További bejegyzések

Augusztus 26–án óriási bulit csapott Kecskeméten a Compact Disco. Az országszerte ismert slágerek mellett egy új...
Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, Cigányszerelem – többek között ezeknek a remek daraboknak a jól...
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 22 éve nagy figyelmet fordít...