Családi programok az idei Hírös 7-en

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a kecskeméti Család- és KarrierPONT tagjai és munkatársai idén is számos kezdeményezéssel csatlakoznak a Hírös7 Fesztivál programsorozatához. 

Fotó: Banczik Róbert

Már várják a jelentkezéseket – a receptek beküldésével – a tizenkettedik alkalommal meghirdetett augusztus 25-én zajló süteménysütő versenyre. A megmérettetésre mézes és aprósütemények, krémes és gyümölcsös finomságok mellett, „Diós és mákos kalácsok, piték, ahogy nagyanyáink sütötték…” kategóriákban nevezhetnek a lányok, asszonyok és urak.

A kisgyermekes családok előtt ezúttal is nyitva áll augusztus 17. és 25. között, mindennap 10 órától 19 óráig az esélyteremtési iroda Baba-mama kuckója, ahol egyebek mellett mindenféle szükséges eszközzel felszerelt pelenkázó asztal szolgálja a kényelmüket, hogy nekik se kelljen lemondaniuk és lemaradniuk a színes főtéri programokról.

A kecskeméti Család és KarrierPONT munkatársai augusztus 17. és 25. között naponta 17 órától 20 óráig Baba-mama segítő szolgálatot működtetnek. A különféle játékok mellett, Szupernagyik foglalkozásaira és kihelyezett ügyfél- és információs szolgálattal várják az érdeklődőket, de megismerhetik a Magyar Olvasástársaság Könyvkelengye programját is.

Gyermekeink a kincseink rendezvény gyermekfelvonulásához idén a babakocsik mellett ismét várják a kismotorral és futóbiciklivel érkező gyermekeket és családjaikat is. Számukra ezúttal is megrendezik az ügyességi versenyt a kecskemetimami-val. Minden résztvevő gyermek „jogosítványt” szerezhet, és természetesen díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat is.

„Mózeskosár körbejár” elnevezésű program keretében tíz kecskeméti újszülöttet és családját Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszönti, majd adja át részükre a mózeskosarat és a hozzá tartozó babakelengyét.

További bejegyzések

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2019. évben is meghirdeti az V. Aranyhomok térségi lekvárversenyt. Ebben az...
Németh Zsolt, alias Ritmo smooth jazz gitár műsorával számos helyen megfordult már. Emellett több lemezen...
A Hungarian Nights Show magyar és amerikai táncosai izgalmas előadással: magyar folklór és amerikai rock...