Molnár & Friends Guitar Band

Molnár & Friends Guitar Band  

„… mi már a ’60-as években is a ’60-as évek zenéit játszottuk…”

Molnár & Friends Guitar BandA zenekar a ’60 – as évek második felében az alapokhoz, a mindhármuk által kedvelt gitárzenéhez tért vissza. A Shadows, a Ventures, a Spotnicks és társaik, a kor meghatározó gitár együttesei és a ma már szépkorú gitárosaik, mint Hank Marvin (1941. UK), Nokie Edwards (1935. USA), Bo Winberg (1939. SVE) időtállót alkottak, már huszonéves korukban.

Ezt az időtálló stílust pedig a mai napig sokan kedvelik, szerencsére nem csak az idősebb generáció tagjai közül.

A Molnár & Friends Guitar Band egy hunyadivárosi, a gitárzene szeretete okán egymásra talált, baráti, amatőr, két éve szorgalmasan együtt gyakorló gitártrió, melynek tagjai:

Molnár László: Szólógitáros, a zenei alapok készítője, a zenekar vezetője, villamos mérnökként pedig a zenéhez kapcsolódó elektromos csodaszerkezetek ismert szakértője. Több mint fél évszázada,- 14 éves kora óta szorongatja a különböző gitárnyakakat, Kalocsán, Szegeden, Budapesten és Kecskeméten. Kecskeméten számos együttesben basszus,- és szólógitározott, mint például a CARAVAN BT. vagy, az egykori Aranyhomok Bár különböző formációi és a Blues Power Machine. Első gitárját és az azt megszólaltatni képes berendezéseket is maga készítette.

Az érdeklődők a YouTube-on több mint 230 általa készített zenei anyagot találhatnak a nevére rákeresve.

Kurdics Mihály: Basszusgitáros, szervező, abszolút amatőr, aki első elektromos basszusgitárját némi asztalos baráti segítséggel szintén maga készítette 15 éves középiskolásként Szolnokon. Hat esztendő boldog amatőr zenélés a suli,- majd katonaságbéli általa alapított együttesekben majd 43 év gitár-nélküliség után felfedezte a szomszédban, Molnár László és Pifkó László gitár duóját, akikhez első szóra, örömmel csatlakozott.

Pifkó László : Ritmusgitáros,aki gyárilag dobos volt, Budapesten néhány jelentős formációban volt a ritmus felelőse. Kecskemétre kerülve, több évtizedes hangszer-nélküliség után beleszerelmesedett a gitárba és néhány éve elcsábította magát az amatőr gitárosok népes táborába. A gitár és a gitárzene kapcsán került barátságba Molnár Lászlóval, akivel jó néhány közös felvételt készítettek, melyek ugyancsak fellelhetők a You Tube-on.

„Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy a rangos Hírös Hét Fesztiválra meghívást kaptunk, mely meghívásnak örömmel teszünk eleget és bízunk benne, hogy a közönség is kedvelni fogja azt a zenei stílust, melyet igyekszünk képviselni!” – üzeni a banda a fesztivál közönségének.

További bejegyzések

Augusztus 23-án a programok 15 órakor kezdődnek a főtéren, a gólyák vetélkedőivel. A Hírös7 hagyományainak...
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén is megszervezi a  Hírös Hét Fesztivál XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari...
A Stereo Swing feat. Szűcs Gabi formáció elektronikus alapú swing zenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” -stílusban....