Ki főzi idén a térség legjobb lekvárját?

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2019. évben is meghirdeti az V. Aranyhomok térségi lekvárversenyt. Ebben az évben is saját, házi készítésű lekvárjaikkal nevezhetnek be a térségben élők: hagyományos ízű lekvárok, vegyes gyümölcslekvárok és különleges, kreatív lekvárok csapnak össze.

A jelentkezés feltételei:

  • Nevezni csak saját készítésű, térségi gyümölcsből készített lekvárral lehet.
  • A kóstoláshoz egy üveg lekvárt kérnek a szervezők, amelyen fel kell tüntetni a jelentkező nevét, a lekvár megnevezését és összetételét.
  • Nevezni akár mindhárom kategóriában lehet.
  • A lekvárokat kihirdetéstől 2019. augusztus 1. csütörtökig gyűjtik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Csányi János krt. 14. (Kik-For székház), I. em. alatti irodájában hétfőtől csütörtökön 8-16 óráig, pénteken 8-14 óráig. Ezzel egyidejűleg kell a nevezési lapot leadni.
  • A nevezés díjmentes.
  • A zsűri a lekvárokat ízük, illatuk, megjelenésük, egyediségük alapján bírálja, kategóriánként díjazza. Az első helyezettek közül a szakmai zsűri kiválasztja, ki főzte idén a „Térség lekvárját”, akinek nyereménye egy Weninger-befőzőautomata. A kategóriánkénti első helyezettek értékes nyereményben részesülnek.

Az egyesület szeretettel várja a térségi lekvárfőzők jelentkezését házi készítésű lekvárjaikkal az alábbi kategóriákban:

  • hagyományos ízű lekvárok
  • vegyes gyümölcslekvárok
  • különleges, kreatív lekvárok

Az eredményhirdetés és a díjátadó a Hírös Hét Fesztivál XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás programjaként kerül megtartásra augusztus 23-án, pénteken 17 órakor, a Kossuth téren. A díjkiosztó ünnepség alatt az érdeklődők megkóstolhatják majd a versenybe nevezett ínyencségeket. Remélhetőleg ezúttal is sok háziasszony, házigazda és kistermelő méretteti meg magát.

További információ és jelentkezési lap: https://www.aranyhomok.hu/hireink/v-aranyhomok-tersegi-lekvarverseny

További bejegyzések

MEGHÍVÓ A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, a Foglalkoztatási Főosztály, valamint a...
Hatalmas bulira készülhet a kecskeméti közönség augusztus 20-án, 10 órától a Becherovka színpadnál.   6...
Bemutatkozik a RapiDance Mottónk: ÉLJ! Felgyorsult a világ? Úgy érzed, minden csak egy pillanatig tart?...