Díszes babakocsik lepik el Kecskemétet

Különleges programokból nincs hiány az idei Hírös Hét Fesztiválon, de a rendezvény legcukibb eseménye kétségkívül a vasárnapi hagyományos gyermekfelvonulás lesz: idén ráadásul apró motorosbanda is csatlakozik a menethez.

A kecskeméti Hírös Hét Fesztivál története egészen 1934-ig visszanyúlik, amikor is Móricz Zsigmond élő rádióadásban üdvözölte a legelső Hírös Hetet, a rendezvényt, ahol a kecskeméti hagyományokat és érteket ünnepelhetjük. Az 1934-es első rendezvény legnagyobb látványossága, a babakocsis felvonulás a mai napig az egyik legnépszerűbb program a széles kínálatból. Idén augusztus 26-án ismét felelevenedik ez a nagy múltú szokás és feldíszített babakocsik foglalhatják majd el a körutat. A legkreatívabb babakocsi-dekort, ahogyan minden évben, idén is díjazzák majd. Az eddigi tapasztalatok alapján a versenybe szálló anyukák és nagymamák fantáziájának semmi sem szab határt. Az elmúlt évek dobogósai között voltak helyes fakocsik, babakocsi-hajók, guruló cicalak, sőt, egy igazi pillangókocsi is. A fesztivál fennállása óta először most ráadásul kismotorok is csatlakozhatnak a felvonuláshoz!

3000 gyermek felvonulása, 1934 július 22. vasárnap Forrás: KKJM és Kecskemét Anno

A gyermekfelvonuláshoz idén ugyanis a babakocsik mellett várják a kismotorral és futóbiciklivel érkező kisgyermekeket és családjukat is. A pöttöm motorosoknak ügyességi versenyt is rendeznek a szervezők.

A világ legszelídebb motorosai a Kecskeméti Katona József színház előtti térről indulnak majd, hogy a babakocsikkal együtt birtokba vegyék a körutat. A színes menetet ezúttal is Rumi László bábszínész vezeti majd fel. A vidám felvonuláshoz bárki csatlakozhat: a szervezők szeretettel várnak minden kisgyermeket és családját.

További bejegyzések

Augusztus 18-án újra virágba borul a kecskeméti Városháza Díszudvara, megnyílik ugyanis a Hírös7 Fesztivál egyik...
Kalandosan indult a Nagy Feró és a Beatrice koncert csütörtök este a Hírös Hét Fesztiválon,...
A Hírös Hét szervezőgárdája a Családok Évében kiemelten fontosnak tartja a kerékpáros életmód népszerűsítését. Épp...