Farkas Sándor nyerte a Prímáspárbajt

Harmadik alkalommal rendezte meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este. A párbaj résztvevői ezúttal Balázs Richárd, Farkas Sándor, Oláh Kálmán és Oláh Albert, valamint Rácz Lajos voltak.

A fiatal versenyzőknek többféle művet elő kellett adniuk, a legtöbbet egyedül, de volt közös versenyszám is, ahol a négy prímás együtt játszott. Itt az összhangot, az együttműködést bírálta a zsűri. A Prímáspárbajt immár harmadik alkalommal rendezte meg a Hírös Hét Fesztivál szervezőbizottsága. A szervezők célja, hogy egy komoly, országos versen alapjait rakják le a kezdeményezéssel.

Amíg a zsűri félrevonult, Radics Sándor cimbalomművész szólóit hallgathatta meg a közönség.

A zsűri tagjai:

Roby Lakatos: Világhírű hegedűvirtuóz. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, vagy Maxim Vengerov.

Palotás József: Hegedű- és szolfézstanár, 40 évig volt az M. Bodon Pál Zeneiskola vezetője. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekarnak 1965 óta tagja.

Juhász Ágnes: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola hegedűművész tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

A zsűri döntése alapján ezúttal a budapesti Farkas Sándor bizonyult a legjobbnak. A prímásnak Ladányi Kovács Zoltán, a fesztivál igazgatója adta át Nagy Dezső Sándor üvegkölteményét.

További bejegyzések

Ingyenesen letölthető a Hírös7 mobilappja! A Hírös7 szervezői mindig is a forradalmi megoldásokra, fejlesztésekre törekedtek....
Néhányunk immár másfél évtizede csöppent salsa táncosként a karibi, kiváltképp a kubai kultúra kellős közepébe....
Kerékpáros duatlon Sáfár Tamással, a Kecskeméti Első Sor Egyesület elnökével beszélgettünk a csütörtök délután rajtoló...