Az államalapítás és az új kenyér ünnepe

Augusztus 20-án a fesztivál nagyszínpadánál tartották meg az idei ünnepséget, amely egyben a Magyarok Kenyere Ünnep Bács-Kiskun megyei rendezvénye is volt. Az új kenyeret a hagyományoknak megfelelően a történelmi egyházak képviselői a helyszínen megáldották és megszentelték.
A megemlékezésen Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, és Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke mondott beszédet a résztvevőknek. A színvonalas műsorban közreműködtek a Kecskemét Táncegyüttes, Inoka Győző és barátai, Szabó Sándor tárogatóművész, valamint a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjai.
Az ünnepi felszólalásokat követően a történelmi egyházak nevében Varga Nándor református lelkész, Kis János evangélikus lelkész, Dr. Finta József plébános, valamint Feczák László, görög katolikus lelkész áldotta és szentelte meg az új kenyeret.
A kenyeret Cseke Péter szegte meg és szeletelte fel,  majd szétosztották a jelenlévők között.Az ünnepség a Szent István szobor hagyományos megkoszorúzásával ért véget. A városvezetés nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Mák Kornél alpolgármester helyezte el az emlékezés koszorúját.

További bejegyzések

Új helyszínen a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari  Kiállítás és Vásár A 82. Hírös Hét...
Kincses Szabi neve a Gong FM-ből ismerős lehet szinte minden kecskemétinek. 25 éve dolgozik lemezlovasként és...
Hírös Vágta Program 9.00 Huszártábor felállítása 11.00    Felvonulás: Izsáki út – Főtér – Izsáki út...