Az államalapítás és az új kenyér ünnepe

Augusztus 20-án a fesztivál nagyszínpadánál tartották meg az idei ünnepséget, amely egyben a Magyarok Kenyere Ünnep Bács-Kiskun megyei rendezvénye is volt. Az új kenyeret a hagyományoknak megfelelően a történelmi egyházak képviselői a helyszínen megáldották és megszentelték.
A megemlékezésen Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, és Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke mondott beszédet a résztvevőknek. A színvonalas műsorban közreműködtek a Kecskemét Táncegyüttes, Inoka Győző és barátai, Szabó Sándor tárogatóművész, valamint a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjai.
Az ünnepi felszólalásokat követően a történelmi egyházak nevében Varga Nándor református lelkész, Kis János evangélikus lelkész, Dr. Finta József plébános, valamint Feczák László, görög katolikus lelkész áldotta és szentelte meg az új kenyeret.
A kenyeret Cseke Péter szegte meg és szeletelte fel,  majd szétosztották a jelenlévők között.Az ünnepség a Szent István szobor hagyományos megkoszorúzásával ért véget. A városvezetés nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Mák Kornél alpolgármester helyezte el az emlékezés koszorúját.

További bejegyzések

Rendhagyó komolyzenei meglepetéssel készül a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a fesztivál közönségének augusztus 19-én, 19 órakor....
A Hírös7 Fesztivál zárónapján, augusztus 26-án a gyerekeké lesz a főszerep. A szervezők ügyességi versennyel...
Idén is beindul a főtér augusztus 24-én, a Hírös Hét Fesztivál extrém sportnapján! Lesz BMX,...