Igazi kuriózum: kecskefogatos fotók kerültek elő a fiók mélyéről!

A Tahitótfalun élő Czigányi Györgyhöz is eljutott a kecskeméti kecskés programjaink híre, és elküldött nekünk néhány igazán különleges, 80-90 éves fotót, amelyeken bátyja és annak kecskefogata található.

A képeken Czigányi László 5-6 éves kisgyerekként, büszkén szerepel az apró kocsi elé fogott két kecskéjével. Czigányi György elmesélte, nagyapja és édesapja állatszeretetének köszönhető, hogy testvére kisfiúként saját méretének megfelelő állatokat hajthatott. A családfő uradalmi intéző volt a grófi uradalomban, főleg lovakkal foglalkozott, így az egész család a Nyilak-birtokon élt, Zemplénagárd környékén.

A lenyűgöző felvételeket, amik lehetővé teszik, hogy bepillantást nyerjünk ezekbe az egyedülálló emlékekbe a fiúk nagyapja készítette, aki fotózással is szívesen foglakozott.

Lehettek más családok is, akik akkoriban kecskét hajtottak, de én nem tudok róla. A mi családunk híres volt az állatszeretetéről, így történhetett meg, hogy édesapám megcsináltatta a grófság mesteremberével ezt a kis kocsit és télre pedig a kis kocsiszánkót. A kecskéket pedig télen-nyáron befogták, nevelgették, tanítgatták, akárcsak a lovakat. Ahogyan a bátyám felnőtt, előbb pónifogatra majd nagylovakra cserélte a kecskéket – mesélte Czigányi György, a nyugalmazott kertészmérnök.

További bejegyzések

Megnyitó ünnepség és Bánk bán– Banczik Róbert fotói
Brilli-Art “A táncban benne van kicsinyben a világ: jóság, erő, lassúság mind együtt. Az egyik...
Caravan együttes A Caravan együttes immár több mint 30 éve működik és rendszeres szereplője bálaknak,...