Kecskeméti tehetségek estje

Augusztus 22-én, szerda este 20.30-tól ismét a kecskeméti fiataloké lesz a Hírös Hét Fesztivál Nagyszínpada.

A musical est fellépői:

Sípos Rita

A zene és az éneklés kicsi kora óta a kecskeméti lány életének szerves része. Több ének versenyen is részt vett, majd 2013-14-ben Szőnyi Erzsébet: Makrancos királylány című meseoperájában játszhatott főszerepet. 2015-2017-ig a Kecskeméti Musical Stúdióban fejlesztette képességeit. Idén második éve énekelhetett a Múzeumok éjszakáján a Református Templomban tartott előadáson, ahol egy komolyzenei művel járulhatott hozzá az alkalomhoz.

– Számomra a musical, mint műfaj egy igényes formája a modern zenének, és hálás vagyok, hogy műveléséhez tehetséget kaptam – vallja.

Bognár Anna

Bognár Anna idén végzett a Kodály Zoltán Ének-zenei Gimnáziumban, ugyanitt marad ötödéven a szakgimnáziumban. Emellett 7 éve tanul magánének tanszakon Hajdú Katalin tanárnőnél és szeptembertől kezd Wiedemann Bernadett operaénekesnőnél. Számos országos versenyen és rendezvényen fellépett már, többek között a Város Napján és a Gyermekek a gyermekekért gála visszatérő fellépője. Tavaly nyáron részt vett a Gulyás Dénes és Király Miklós által megtartott bajai Luciano Pavarotti mesterkurzuson.

Versenyeredményei közül a bajai Kodály Zoltánné Sándor Emma Országos Énekversenyen elért kétszeres első, illetve az idei kiskunfélegyházi Magyar Szerzők Műveire Kiírt Országos Hangszeres és Vokális Versenyen elért első helyezésre a legbüszkébb.

– Mivel repertoáromban eddig Kodály és Schubert dalok valamint operaáriák szerepeltek, ezért  a musical világa számomra egy teljesen új világot és annál csodásabb kihívást jelent – árulta el.

Barna Beatrix

Barna Beatrix a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója. Zenei tanulmányait igen korán megkezdte, hiszen általános iskola 2. osztályában beiratkozhatott a kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolába trombita tanszakra, ahová azóta is szorgalmasan jár. Emellett 2015 szeptemberében a trombita tanszak mellett magánének tanszakra is jelentkezett, ahol második éve főtárgyas magánének-tanszakos tanuló lesz. Emellett a Kecskeméti Városi Fúvószenekar aktív tagja.

2016-ban a Bolyai Gimnázium 30. jubileumának alkalmából megrendezett Mamma Mia musicalben ő játszotta a főszerepet.

– A musical nem várt sikert hozott. Életem első színészi próbatétele volt ez az alakítás és talán életem egyik legnagyobb élményét adta nekem ez a produkció – mesélte Beatrix.

Szűcs Dominik

Szűcs Dominik gyermekkora óta szeret zenélni, énekelni. Több kórus tagja is volt éveken keresztül. 10 éve zongorázik, illetve 2 és fél éve magán ének órára jár.

Ezek mellett lehetősége volt két operettben is kórustagként szerepelni a Kecskeméti Katona József Színházban: a Mágnás Miskában, és a  Csárdáskirálynőben.

Szerepelt a Bolyai János Gimnázium idén bemutatott Mamma Mia-feldolgozásában is.

Tim Production

A TIM Production filmek és színházi előadások készítésével foglalkozó fiatalokból álló csapat. – Célunk, hogy egyre nagyobb produkciókban próbálhassuk ki magunkat, és ezzel szakmailag is fejlődjünk, tudjuk ugyanis, hogy kezdő csapatként nehéz érvényesülni, de azt is, hogy alázattal és kitartással közelebb kerülhetünk kitűzött céljainkhoz – árulták el.
A csapat magja kiskunmajsai gimnázium médiaszakos osztályából indult. A színházi produkciók sorát 2012-ben zenés színjátékukkal, A Titkok kertjével nyitották, majd a sikeren felbuzdulva újabb műfajokban: musical, operett – mélyültek el, és Tőzsér István Martin vezetésével létrejött a TIM színistúdió is.

Musical Stúdió 
A keceli Musical Stúdió 2008. március 7-én, indult el Illésné Márin Éva tanárnő vezetésével, olyan általános és középiskolás gyerekek részére, akik szeretnek énekelni és táncolni. A Városi Könyvtár és Művelődési Házban heti rendszerességgel zajló próbák lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára a szabadidő hasznos eltöltésére, önmegvalósításra, személyiségfejlesztésre. Fontos színtere e közösség a tehetséggondozásnak is. A tanárnő lelkiismeretes munkájának köszönhetően az 5-6 fős indulólétszám mára megháromszorozódott. A stúdiós gyerekek színvonalas műsorokkal ejtik ámulatba a közönséget. A Dzsungel könyve, majd a Valahol Európában című musicalt nagy sikerrel mutatták be Kecel mellett Bács-Kiskun megye több településén is.
Gyakori fellépői a keceli báloknak, esküvőknek, nagyrendezvényeknek, iskolai műsoroknak, fesztiváloknak, a civil szervezetek eseményeinek, ahol ismert musicalrészleteket, megzenésített verseket, tánckoreográfiákat adnak elő. Minden évben egész estés karácsonyi műsorral lepik meg a hálás keceli közönséget.

További bejegyzések

Bemutatkozik a Magnus Aircraft A Magnus Aircraft egy sport- és oktató repülőgépeket gyártó innovatív és...
Új közlekedési rend a biciklistáknak Az idei Hírös Hét Fesztivál ideje alatt ideiglenes jelleggel új...
Zsiga és Matyi a két táltos kecske Egy hétig minden a kecskékről fog szólni Kecskeméten...