Prímáspárbaj

Prímáspárbaj

Első alkalommal rendez a Hírös Hét Fesztivál szervezőbizottsága Prímáspárbajt Kecskeméten, ezzel az eseménnyel egy komoly, rangos, országos verseny alapjait szeretnék lerakni.

Gyorgy-Joni-violonA Kecskeméti Nótások Baráti Körének Egyesületének műsorával indul majd a verseny, augusztus 22-én, hétfőn fél kilenckor. A kecskeméti nótások közül Kovács János, Osvát Magda, Mészáros Piroska, Égető Ilonka fog fellépni, több dalt adnak elő, nótákat, lassú és gyors csárdásokat.

Ezt követően kezdődik majd a prímás párbaj, melynek résztvevői: Farkas Béla, Jóni György, Ifj. Jóni György és Anyalai Ferenc. Elsőként egy kötelező feladattal indul a verseny: a Monti-csárdást kell előadniuk a zenészeknek. Kecskemét Kodály városa, épp ezért a második feladatnak egy Kodály-mű interpretálását választották a szervezők. Ezt követi majd az A-moll csárdás és a Pacsirtacsicsergés, amit már közösen, a négy prímás együtt ad majd elő. Itt az összhangot, az együttműködést fogja a zsűri bírálni.

Amíg a zsűri félrevonul, Radics Sándor cimbalomművész szólóit hallgathatja meg a közönség. Az eredményhirdetés után nagy fináléval zárul az esemény, ekkor a Most kezdődik a tánc című nótát játsszák majd együtt a prímások, a Kecskeméti Nótások Baráti Körének Egyesületével közösen.

További bejegyzések

“SATO KAGURA” – VENDÉGSÉGBEN AZ ISTENEKKEL A Hírös 7 Fesztivál keretében bemutatásra kerülő előadásban a japán...
Remek hangulatú jazz koncerttel várja a Hírös Hét Fesztivál a közönségét augusztus 19-én este a...
Augusztus 23-án a programok 15 órakor kezdődnek a főtéren, a gólyák vetélkedőivel. A Hírös7 hagyományainak...