Sütemények és pogácsák versenyeztek

21150027_1444892888899413_1079783322425076993_nImmár tizedik alkalommal rendezte meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Kecskeméti Süteménysütő Versenyt a Hírös7 Fesztiválon.

A süteményeket a zsűri augusztus 27-én, vasárnap délután négy órakor értékelte a Főtéren, a Városháza előtt.

Idén is öt kategóriában lehetett nevezni a versenyre: mézes sütemények, hagyományos és népi csemegék, Kárpát-medencei különlegességek, kalácsok és pogácsák, vendégváró sütemények. Ezenkívül kiemelt kategóriában is kipróbálhatták magukat a vállalkozó szellemű háziasszonyok: ez pedig “Az elmúlt 9 év nyertes süteményei” című kategória volt.

A zsűrielnök szerepét idén is Fodor István cukrászmester töltötte be. A zsűri tagjai: Falu György kormányzati képviselő, Horváth Attiláné, a kecskeméti Városi Szociális Közalapítvány elnöke, Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető igazgatója, dr. Fáy Tamásné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagja, valamint Osztró-Szász Angéla újságíró voltak.

21034386_1444893582232677_6592764460389822781_nA közönségdíjat a tízt kecskeméti háziasszony által legtöbb szavazatot elnyert sütemény kaphatta meg. A közönségzsűri a süteményverseny korábbi pályázóiból állt. Fodor István, a zsűri elnök elmondta, tíz évvel ezelőtt azt tűzték ki célul, hogy felszínre hozzák a kecskemétiek között a süteménysütő kedvet.

– Büszkén állíthatom, hogy ez sikerült, az évek során kiváló magyar süteményekkel találkozhattunk a résztvevők jóvoltából – tette hozzá.

A kiemelt kategória díjazottja ezúttal Dr. Rigó Orsolya lett, csodálatos túrós krémesével.

Aranyérmes sütemények:

Treskó Mónika almatortája

Csősz Antalné madártejszelete

Dr. Rigó Orsolya túrós krémese

Stefanovics Mária sajtos muffinja

Faragó Istvánné napraforgókalácsa

A beérkezett receptekből a Kecskeméti Lapok gondozásában decemberben Hírös városi sütemények címmel színes füzet jelenik majd meg, az idei lesz a tizedik ilyen kiadvány.

További bejegyzések

Idén is bemutatkoznak a hírös város legtehetségesebb fiataljai. Fellépők: Gebei Kitti Énekes, tagja volt a...
Idén is résztvevői rekordot döntött a Hírös Vacsora elnevezésű iparkamarai kezdeményezés, amit csütörtök este rendeztek...
Zséda, teljes nevén Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő. Legújabb turnéja augusztus 27-én...