Közel ezren támogatták a tanulókat a Hírös Vacsorán

Idén is résztvevői rekordot döntött a Hírös Vacsora elnevezésű iparkamarai kezdeményezés, amit csütörtök este rendeztek meg a városháza előtti téren. Egy évvel korábban több mint hatszázan vettek jegyet a szociálisan rászoruló tanulók támogatására szervezett jótékonysági vacsorára, idén ezt is meghaladta a vendégek száma.

éjihgu2009-ben szervezték először a Hírös Vacsorát a Hírös7 Fesztivál részeként, a szakképzés és a képzésben résztvevő rászoruló diákok támogatására. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére, a Tanyacsárda főtámogatói szerepe mellett évről évre egyre többen állnak az ügy mellé. Akár magánemberként, de egyre több cég is megjelenik a támogatók között. Kecskemét városa is az elejétől kezdve sajátjának érzi a jótékonysági estet.

A kilencedeik alkalommal megrendezett Hírös Vacsora a maga formájában egyedülálló az országban – árulta el a Kecskeméti Televízió kérésére Pintye László, a megyei iparkamara oktatási és képzési alelnöke. Hozzátette, a siker titka, hogy összekötik a kellemest a hasznossal: a jótékonykodás mellett egy jó hangulatú estét töltenek együtt a támogatókkal.

További bejegyzések

Zsiga és Matyi a két táltos kecske Egy hétig minden a kecskékről fog szólni Kecskeméten...
A Freudenberg egy 50 000 alkalmazottat foglalkoztató globális technológiai konszern. Szenvedélyünk a technológia és a...
Hagyománytisztelet és modern szellemiség az idei Hírös7-en Idén augusztus 19-27. között rendezi meg Kecskemét a...