Javában zajlanak a Hírös Vágta előkészületei a Rudolf Laktanyában

luofuofJavában zajlanak a munkálatok a Rudolf Laktanyában, ahol augusztus 26-án, szombaton rendezik Hírös Vágtát. Ahhoz, hogy a Nemzeti Vágta előfutamán a versenyzők, a fellépők és a nézők egyaránt jó érezzék magukat, a szervezőknek minden apró részletre oda kell figyelniük.

Ötödik alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Hírös Vágtát. A Rudolf Laktanya kiváló helyszín a rendezvény számára, ugyanis a huszárok eredeti környezetükben mutatkozhatnak be.

Ladányi Kovács Zoltán, fesztiváligazgató elmondta, a helyszín még nem újult meg, de mégis megpróbálják régi pompájába visszacsempészni ezt a laktanyát. A budapesti Nemzeti Vágtán is használt dekorációs elemekkel díszíthetik a pályát, a lelátókkal, illetve szép sátrakkal takarják el azokat az épületeket, melyek még felújítás előtt állnak.

–  Ki kell alakítanunk itt egy négyszáz méter hosszú pályát, amelyen homoktalaj található. Ezért hosszú ideig kell tárcsázni, boronálni, locsolni, hengerelni, hiszen a lovaknak a lábuk a legfontosabb. Hiszen a lovas versenyeinken nekünk nem egy sporteszközünk van, hanem egy sporttársunk, a ló. Szervezésekor az ő állatvédelmi és állatjóléti feltételeit biztosítanunk kell egy ilyen versenyen. Ki kell itt alakítanunk egy melegítőpályát, lómegkötőket, itatókat a lovak számára. Ez egy nagyon komplikált rendezvényszervezési feladat – mondta a fesztiváligazgató. Hozzátette: – A Rudolf Laktanyában gyönyörű szép esti tüzes lovas show-t szeretnénk megrendezni, amikor a lovasok fáklyás felvonulással köszöntik a vendégeket, a csikósokat, a puszta ötösöket lehet látni, elhoztuk a győri trükklovasokat, akik különleges bemutatókat csinálnak, a ló hasa alá bújva, az oldalán utazva, fölállva a hátára különleges trükklovagló elemeket mutatnak be. Lehet majd látni a bigák versenyét is. Ez egy kétkerekű kocsit húzó kettes fogat, ami körülbelül 40-50 kilométeres sebességgel is tud száguldani.

A Hírös Vágta színes felvonulással kezdődik, mely során lovasok, kocsik hintók  indulnak a Kálvin térre, majd visszatérnek a Rudolf Laktanyába, ahol megkezdődik a Nemzeti Vágta előfutama.

További bejegyzések

Élőzenekaros koncerttel jön Kecskemétre Kovács Kati! A kortalan énekesnő, Kovács Kati élőzenekaros nagykoncertet ad Kecskeméten,...
Világhírű musicalek, világslágerek, örökzöldek és operettek Kecskeméten – népszerű művészek tolmácsolásában, sok tánccal és egy...
Az ABBA-láz sosem érhet véget! A Mamma Mia!-filmek és -musicalek sikere a világ minden mozijában...