Molnár Gitár Zenekar

 mottó: „… mi már a ’60-as években is a ’60-as évek gitárzenéit játszottuk és a ’60 – as éveinkre visszatértünk a gyökerekhez…” 

2017MGZ (1) A ’60-as évek, immár klasszikussá vált,- meghatározó gitárzenéjét, – The Shadows, The Ventures, The Spotnicks, The Dakotas stb. – játsszák, az akkor klasszikusnak számító 3 gitár (szólógitár, ritmusgitár, basszusgitár) és dob felállásban.

Örömmel tapasztaljuk, hogy ezt a zenét rajtunk kívül sokan kedvelik, s nem csupán a mi korosztályunk, hanem gyermekeink, unokáink is szívesen hallgatják – árulta el kérdésünkre Kurdics Mihály.

A kor meghatározó gitár együttesei és a ma már szépkorú gitárosaik, mint Hank Marvin (1941. UK), Nokie Edwards (1935. USA), Bo Winberg (1939. SVE) – és még hosszan sorolhatnánk a nagyszerű zenészeket, időtállót, örökzöldeket alkottak, már huszonéves korukban. Ezekből állítottak össze egy jókora csokorra való, másfél órás repertoárt az augusztus 25. péntek kora esti kisszínpadi fellépésük közönsége számára.

Idén, a tavalyi véleményeket megszívlelve, dobossal is kiegészült a banda.

– Kecskeméti István személyében igazi – korosztályunk béli – társra, barátra találtunk. Sajnos időközben Pifkó Laci ritmusgitárosunkat, egy makacs kézsérülése és műtéte miatt az orvostudomány átmenetileg eltanácsolta a gitározástól, s mindezt rövid idővel a fontos, júliusi szolnoki koncertünk előtt. Óriási szerencsénkre Molnár Laci korábbi zenész társa, Badacsonyi Beatrix kitűnő gitáros hölgy, – aki ráadásul kedveli és jól ismeri az általunk favorizált gitárzenét,- kisegített bennünket. Igen intenzív gyakorlás és próbák után Szolnokon debütált a vadonatúj négyesfogat,- hatalmas közönségsikerrel – mesélte a zenekar basszusgitárosa, Kurdics Mihály.

Ebben a felállásban lépünk a Fesztivál kisszínpadára augusztus 25-én 19.00 órakor:

Molnár László szólógitár

Badacsonyi Beatrix ritmusgitár

Kurdics Mihály basszusgitár

Kecskeméti István dob

Horváth Péter (ArtAudio) hangtechnikus

Pifkó László orvosilag átmenetileg „eltiltott” ritmusgitáros, ez alkalommal fotós minőségében

További bejegyzések

Remek hangulatú jazz koncerttel várja a Hírös Hét Fesztivál a közönségét augusztus 21-én este a...
Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok generációnak tud...
Idén is bemutatkoznak a hírös város legtehetségesebb fiataljai. Fellépők: Gebei Kitti Énekes, tagja volt a...