Molnár Gitár Zenekar

 mottó: „… mi már a ’60-as években is a ’60-as évek gitárzenéit játszottuk és a ’60 – as éveinkre visszatértünk a gyökerekhez…” 

2017MGZ (1) A ’60-as évek, immár klasszikussá vált,- meghatározó gitárzenéjét, – The Shadows, The Ventures, The Spotnicks, The Dakotas stb. – játsszák, az akkor klasszikusnak számító 3 gitár (szólógitár, ritmusgitár, basszusgitár) és dob felállásban.

Örömmel tapasztaljuk, hogy ezt a zenét rajtunk kívül sokan kedvelik, s nem csupán a mi korosztályunk, hanem gyermekeink, unokáink is szívesen hallgatják – árulta el kérdésünkre Kurdics Mihály.

A kor meghatározó gitár együttesei és a ma már szépkorú gitárosaik, mint Hank Marvin (1941. UK), Nokie Edwards (1935. USA), Bo Winberg (1939. SVE) – és még hosszan sorolhatnánk a nagyszerű zenészeket, időtállót, örökzöldeket alkottak, már huszonéves korukban. Ezekből állítottak össze egy jókora csokorra való, másfél órás repertoárt az augusztus 25. péntek kora esti kisszínpadi fellépésük közönsége számára.

Idén, a tavalyi véleményeket megszívlelve, dobossal is kiegészült a banda.

– Kecskeméti István személyében igazi – korosztályunk béli – társra, barátra találtunk. Sajnos időközben Pifkó Laci ritmusgitárosunkat, egy makacs kézsérülése és műtéte miatt az orvostudomány átmenetileg eltanácsolta a gitározástól, s mindezt rövid idővel a fontos, júliusi szolnoki koncertünk előtt. Óriási szerencsénkre Molnár Laci korábbi zenész társa, Badacsonyi Beatrix kitűnő gitáros hölgy, – aki ráadásul kedveli és jól ismeri az általunk favorizált gitárzenét,- kisegített bennünket. Igen intenzív gyakorlás és próbák után Szolnokon debütált a vadonatúj négyesfogat,- hatalmas közönségsikerrel – mesélte a zenekar basszusgitárosa, Kurdics Mihály.

Ebben a felállásban lépünk a Fesztivál kisszínpadára augusztus 25-én 19.00 órakor:

Molnár László szólógitár

Badacsonyi Beatrix ritmusgitár

Kurdics Mihály basszusgitár

Kecskeméti István dob

Horváth Péter (ArtAudio) hangtechnikus

Pifkó László orvosilag átmenetileg „eltiltott” ritmusgitáros, ez alkalommal fotós minőségében

További bejegyzések

A négytagú kecskeméti zenekar a Kilele Music Cafe-ban, a csütörtöki jazz esteken tartott jam-elésekből nőtte...
Dj Pénzes Jani „A lényeg, hogy szeresd a zenét és a közönséged” Soha nem zenélt...
A 2019-es Hírös Hét Fesztivál már bőven az elindulása előtt a média érdeklődésébe került, hiszen...