Compact Disco

 

compact-disco-original-54937A Compact Disco együttes a magyar elektronikus zene meghatározó szereplője. A tagjai évről évre biztosan szállítják a rádiós slágereket. Hangzásviláguk egyszerre idézi a 80-as évek slágereit és a mai legmodernebb stílusjegyeket, zeneileg így egységes, mégis változatos.

A zenekart 2008-ban alapította Lotfi Behnam “Begi” (groove-ok, effektek), Pál Gábor (billentyűsök), és Walkó Csaba (ének). Dalaikban az elektronikus és a popzene stíluselemei keverednek.

2012 óta egy női dobossal, Török Emesével kiegészülve lépnek fel. 2012-ben a Compact Disco képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban, a Sound Of Our Hearts című dallal. A felvétel abban az évben a magyar rádiók játszási listáján a legtöbbet játszott dal lett, több mint 70 hétig áll a TOP listák élén. A slágert világszerte több rádióadó is játszotta.

2014-ben az addig kizárólag angol nyelven éneklő csapat elkészítette első magyar nyelvű felvételét, Te meg én címmel, ezt követte 2015-ben a Csak a szó, melyhez egy egyedülálló klip készült legofigurák “szereplésével”.

További bejegyzések

Zsiga és Matyi a két táltos kecske Egy hétig minden a kecskékről fog szólni Kecskeméten...
Augusztus 26–án óriási bulit csapott Kecskeméten a Compact Disco. Az országszerte ismert slágerek mellett egy új...
  A pink, a púder és rózsaszín árnyalatai domináltak hétfőn délután a Városháza Díszudvarán. Itt rendezték...