Compact Disco

 

compact-disco-original-54937A Compact Disco együttes a magyar elektronikus zene meghatározó szereplője. A tagjai évről évre biztosan szállítják a rádiós slágereket. Hangzásviláguk egyszerre idézi a 80-as évek slágereit és a mai legmodernebb stílusjegyeket, zeneileg így egységes, mégis változatos.

A zenekart 2008-ban alapította Lotfi Behnam “Begi” (groove-ok, effektek), Pál Gábor (billentyűsök), és Walkó Csaba (ének). Dalaikban az elektronikus és a popzene stíluselemei keverednek.

2012 óta egy női dobossal, Török Emesével kiegészülve lépnek fel. 2012-ben a Compact Disco képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban, a Sound Of Our Hearts című dallal. A felvétel abban az évben a magyar rádiók játszási listáján a legtöbbet játszott dal lett, több mint 70 hétig áll a TOP listák élén. A slágert világszerte több rádióadó is játszotta.

2014-ben az addig kizárólag angol nyelven éneklő csapat elkészítette első magyar nyelvű felvételét, Te meg én címmel, ezt követte 2015-ben a Csak a szó, melyhez egy egyedülálló klip készült legofigurák “szereplésével”.

További bejegyzések

Kollányi Zsuzsit Majka kolléganőjeként, majd saját dalaival ismerhette meg az ország. A Kecskeméti Fiatalok napján...
Az AirtimeHeroes egy fiatal, lendületes freerunning (utcai akrobata) csapat. Egy igazi gang, akiket évek óta...
A kecsketejben fürdést és a kecskenyáj-terelést is kipróbálhatták a gólyák Kecskemét főterén augusztus 23-án. Ugyanis...