Véget ért az idei Hírös Hét

Véget ért az idei Hírös Hét

hatter

Idén augusztus 19-28. között rendezte meg Kecskemét a legnagyobb múlttal rendelkező, egyben legrangosabb fesztiválját, a Hírös Hét Fesztivált. A népszerű hagyományos programok mellett számos új elemmel találkozhattak az érdeklődők, a fesztivál pedig új arculatot kapott. A kitűzött cél szerint a Hírös Hét négy éven belül valódi turisztikai vonzerőt jelenthet majd Kecskemét számára.

A fesztivál alatt 100 program mintegy 700 fellépőjének biztosítottunk lehetőséget két színpadunkon.

A háttérben 500 fő dolgozott azon, hogy minden rendben menjen (színpadépítés, lovaspályaszolgálat, faházak, stb.) 4 km hang és fény, 2 km villany, valamint 1 km vízvezetéket fektettünk le.

A fesztivál ideje alatt több, mint 40.000 ember fordult meg a programokon, a hivatalos oldalra 52.400-an, a facebook-oldalunkra pedig 300.000-en voltak kíváncsiak. Mintegy 67.000 facebook-aktivitás jellemzi ezt a néhány napot.

IMG_6727„A Hírös Hét Fesztivál teljesítette a kitűzött célokat. Egy négy éves fejlesztési tervezetet tettünk az asztalra, amelynek első pontja az volt, hogy megőrizve a hagyományos kereteket, átalakítjuk, frissebbé tesszük a rendezvényt. Ezt a célt sikerült elérnünk, a fesztivál megjelenésén, a szolgáltatások minőségén is egyértelműen látszott a fejlődés.

Sikerült új tradíciókat teremtenünk. Két fellépőnk is vállalta, hogy műsora zárásaként elénekelje Kodály esti dalát. Azt gondolom, ez Kecskemét védjegyévé válhat majd. Felélesztettünk egy rég elfeledett hagyományt is, ökumenikus istentisztelettel zártuk a Hírös Hét Fesztivál egyhetes programsorozatát.

Megtettük az első lépcsőfokot, jövőre igyekszünk még magasabbra jutni. Szeretnénk még rangosabb fesztivált létrehozni, tematikus színpadokkal, különleges programokkal, népszerű fellépőkkel, folytatni azt, amit idén elkezdtünk.” – összegezte Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató az elmúlt bő egy hét tapasztalatait.

További bejegyzések

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete tisztelettel meghívja...
Harmadik alkalommal rendezi meg a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága a Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, kedd este....
Augusztus 26-án este Delhusa Gjon örök slágereire bulizhat a Hírös Hét közönsége!   Delhusa Gjon...