Hamarosan elstartol a Hírös Vágta

Hamarosan elstartol a Hírös Vágta

IMG_5199A pálya már elkészült a Nemzeti Vágta augusztus 27-ei, kecskeméti előfutamára. Bendes Csabát, elővágta és nevezési igazgatót kérdeztük a közelgő rendezvényről.

Mire számíthat a Vágta kecskeméti közönsége?

Azt gondolom, hogy egy komoly, izgalmas versenyre számíthatnak a nézők itt a Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamán, a Hírös Vágtán. A tavalyi év már bebizonyította, hogy a szervezők részéről jó döntés volt átköltöztetni a rendezvényt ide, a Rudolf laktanyába.

A szervezőgárda minden évben remek kiegészítőprogramokról gondosnak. A versenyek is izgalmasnak ígérkeznek: lesz kishuszár-vágta, a felnőtteknek kvalifikáció a Nemzeti Vágtára, tehát úgy gondolom, megéri majd kilátogatni az eseményre.

Milyen lovakkal indulhatnak a lovasok?

Az esélyegyenlőség és a biztonság a két fő szempont. A célunk az, hogy a legkisebb település is részt tudjon venni az elővágtán, a település lovasa akár a saját lovával is elindulhasson. Az ismeretlen származású lovak, valamint a fajtaiszta angol telivérek emiatt ki lettek zárva a versenyből.

IMG_5205

Mesélne kicsit a pályáról?

Azt gondolom, hogy ez a kecskeméti pálya hibátlan.

A remek környezetnek köszönhetően bátran mondhatom, hogy a tizenkét hazai elővágta közül ez lesz az egyik legjobb.

Idén szigorítottuk a feltételeket: csak azok kaptak rendezési jogot, akik a Nemzeti Vágtához méltó előfutamot tudnak biztosítani. Két lelátóval is készültek a szervezők, ahonnan a közönség kényelmesen végignézheti a futamokat. Ezeknek az elhelyezésére is nagyon odafigyeltek az esemény rendezői: a start és a cél vonalba helyezték ki a tribünöket, így a versenyek legizgalmasabb pillanatait közvetlen közelről izgulhatjuk majd végig.

Milyen mezőny várható a versenyen?

Itt mindig egy erős, jó mezőny szokott összejönni. A terület lovasai is igen erősek: Nemzeti Vágtán négyszer nyertek már Bácsk-Kiskun megyei lovasok. Tehát biztosan komoly, erős versenyre számíthatunk, annál is inkább, mivel ez az utolsóelőtti vágta (már csak ez a két lehetősége van a lovasoknak kvalifikálódni a Nemzeti Vágtára) így nagyon kiélezett lesz a verseny.

További bejegyzések

Újabb őrült kecskeségekkel rukkoltak elő a Hírös Hét szervezői Izgalmasabbnál izgalmasabb programokból az idei Hírös...
Ismét megrendezi vasárnap a Babakocsis és gyermekfelvonulás, gyermekköszöntő és áldás című népszerű programot a Nők a Nemzet...
Medveczky Ádám katartikus élményt ígérMa este a Bánk bán híres áriái a Hírös Hét Fesztivál...