Elstartolt a Hírös7!

Elstartolt a Hírös7!

hatterAugusztus 19-én, pénteken, a fesztivál nyitónapján az igazán kíváncsiak már a Bánk bán próbába is beleleshetnek, hiszen ez is nyilvánosan, a nagyszínpadon zajlik majd 15 órától.

Ezt követi 18 órakor az őrségváltás a Kossuth szobornál, a Kiskunfélegyházi huszár és honvéd hagyományőrző Egyesület közreműködésével. A gyalogos díszőrök ünnepélyes őrségváltásával a szervezők a magyar 1848-as szokásokhoz visszatérve szeretnének hagyományt teremteni. Emellett a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének tagjaival is találkozhatunk a Fesztivál ideje alatt: ők lovas őrjáratokkal népszerűsítik majd a rendezvényt és annak záróakkordját, a Hírös Vágtát.

19 órakor kezdődik a fesztivál hivatalos megnyitója, Szemereyné Pataki Klaudia mond majd beszédet.

19.30-kor a nagyszínpadon elkezdődik a Bánk bán keresztmetszete. A mű híres áriái ezúttal Medveczky Ádám, Kossuth-díjas, érdemes művész vezényletével csendülnek fel, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Erkel Kórus közreműködésével. Bánk bán vallomása a hazaszeretetről, a Bordal, vagy épp Melinda áriája valószínűleg még az operát nem kedvelők számára is ismerősként hangoznak majd. Ezt megelőzően, a drámaíró születésének 225.évfordulójára emlékezve az opera megelevenedett szereplőivel is fényképezkedhetnek az érdeklődők a korabeli hangulatot megidéző helyszínen.

21 órától a nyitóbulin DJ Pénzes szolgáltatja majd a talpalávalót. A lemezlovas, noha soha nem zenélt diszkóban, legalább ötszáz hatalmas, emlékezetes bulinak volt a házigazdája az utóbbi hat évben.

További bejegyzések

Gödény Anikó, azaz Any 8 éve énekel. Gyermekűsorai a gyerekekkel való folyamatos kommunikációt helyezik a...
Hírös Programajánló – Szombat Augusztus 20-án szombaton minden fesztiválozó találhat majd kedvére való időtöltést, hiszen...
Véget ért az idei Hírös Hét Idén augusztus 19-28. között rendezte meg Kecskemét a legnagyobb...