Ave Maria az Evangélikus Templomban

Ave Maria az Evangélikus Templomban

Egész augusztusban, tizenhárom városban várja közönségét a Filharmónia Magyarország OrgonaPont koncertsorozata. A sorozat hosszú évek óta kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a templomok hűvösében. Idén számos új helyszínre is elutaznak az OrgonaPont művészei, a lehető legváltozatosabb zenei együttműködésekkel bizonyítva, hogy az orgona nemcsak a csendes áhítat hangszere lehet. Így augusztus 22-én, hétfőn Kecskemét közönségének is eddig ismeretlen arcáról mutatkozik be az orgona.

2016_Filharmonia_Orgonapont_banner_930x336_px-900x325 (1)

Műsor:                                    

 1. Soler: Intrada
 2. Buxtehude: d-moll Passacaglia
 3. F. Händel: F-dúr Szonáta, Largo és Allegro, HWV 370/III, IV
 4. Pachelbel: Aria Sebaldina
 5. S. Bach: C-dúr Andante
 6. Stanley: Két Voluntary
 7. Fauré: Sicilienne, Op. 78.
 8. Schubert: Ave Maria (Kovács Szilárd átirata)
 9. Reger: Maria Wiegenlied, Op. 76 no. 52
 10. Purcell: Trumpet tune
 11. Massenet: Thaïs Meditation

Közreműködnek:

Kovács Szilárd – orgona

Kovács Szilárd 1976-ban született Karcagon zenész család sarjaként: édesapja orgona- és harmonikaművész, édesanyja énektanárnő. Orgonaművész, -tanári, egyházzenész és zeneelmélet-tanári diplomákkal rendelkezik, jelenleg is mindhárom területen aktív: a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Zongora Tanszékén orgona főtárgyat, a Zeneelmélet Tanszéken zeneelmélet főtárgyat, illetve az Egyházzene Tanszéken liturgikus orgonajáték tárgyat oktat. Kilenc évig volt a debreceni Megtestesülés templom kántora (2004-2013), ahol a templom orgonájának építésekor részt vett a hangszer intonálási munkálataiban. Tavaly nyáron (2013 augusztusában) elnyerte a Pécsi Bazilika zeneigazgatói státuszát, így 2013. szeptember 1-étől a Székesegyház orgonista munkakörét látja el.

 Szabadi Vilmos – hegedű

Szabadi Vilmos (Budapest, 1959. március 10.) hegedűművész. Hangszere egy cremonai mesterhegedű – Laurentius Storioni 1778, a Magyar Állam kollekciójából való. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Halász Ferenc irányítása alatt 1983-ban fejezte be és egy évvel később, már ez intézmény legfiatalabb tanáraként tanított. Posztgraduális tanulmányait Ruggiero Ricci, Végh Sándor és Fenyves Lórántnál végezte. Karrierje teljes egészében 1988-ban indult: a Royal Festival Hall Bartók Béla tiszteletére rendezett gálakoncertjén Bartók 2. hegedűversenyét játszotta Solti Györggyel, ezt a BBC és a Decca rögzítette, majd a Philips világszerte megjelentette. 1990-ben a londoni Royal Philharmonics Orchestra-val, 1992-ben a BBC Philharmonic zenekarral, majd az Ír Koncert Zenekarral lép fel. Október 22-én egyetlen magyar állampolgárként játszott – Msztiszláv Rosztropovics, Plácido Domingo, Kiri Te Kanawa és Jeffray Tate társaságában – Solti György 80-ik születésnapi koncertjén a Buckingham Palotában, a teljes Brit Uralkodóház jelenlétében. 1995-ben a Spanyol uralkodóház Stradivari hegedűjén játszott. Ugyanebben az évben, mint művészeti vezető, megalapította a nyaranta megrendezett Kastély Kamara Koncertek hangversenysorozatot. 1996-ban a HUNGAROTON Classic – egyetlen magyar hegedűművészként – exkluzív szerződést kötött vele. 1999-ben megalakította a Wiener Belvedere Trio kamaraegyüttesét. Az elmúlt évek folyamán számtalan mesterkurzust adott világszerte.

Jegyár: 1800 Ft

Kedvezmény: Diákok, nyugdíjasok és a Filharmónia Magyarország bérletesei 1 300 Ft-ért válthatnak jegyet.

Jegyek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14.00 – 19.00), a koncert előtt a helyszínen és online a www.jegymester.hu oldalon.

 

További bejegyzések

A kecsketejben fürdést és a kecskenyáj-terelést is kipróbálhatták a gólyák Kecskemét főterén augusztus 23-án. Ugyanis...
A színes szőttes című néptáncelőadást több nemzet néptánccsoportjának bemutatói teszik valóban színessé. 16.45 A csoportok felvonulása az Aranyhomok...
Ocho Macho Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek,...