Félegyházi Pékség bemutatja: Szent István egy ország születése ünnepi előadás tűzijátékkal

Félegyházi Pékség bemutatja: Szent István egy ország születése ünnepi előadás tűzijátékkal

pekesegloho

Történelmi rockoperával emlékezik meg az idén az 1120 éves magyar államiság születéséről augusztus 20-án 20.30 órától Kecskemét város önkormányzata. A Szent István – Egy ország születése rockopera első alkalommal látható a Kecskemét főterén. Budapesten elsőként 2007-ben, a Hősök terén mutatták be nagy sikerrel tízezer néző előtt Czomba Imre zenéjével és Román Sándor koreográfiája alapján.
A 2016. évi ünnepségsorozat alkalmából átdolgozott látványos táncfantázia énekesek, táncosok, tűzművészek, gólyalábasok szereplésével narratív módon idézi fel az ország alapítását a
honfoglalástól 1083. augusztus 20-ig, István király Szent László uralkodása alatt történő szentté avatásáig. Bemutatja az ország születésének történetét, elsősorban István király Imre fiához intézett intelmeit helyezve a középpontba, melyet először most zenésítettek meg.
A különleges előadás érdekessége, hogy a darabban feltűnik a Szent Korona másolata is, a koronázási palásttal és a jogarral együtt. Már-már önálló szereplőként jelenik meg az előadásban tűz: hol az otthon melegét, hol sámánok jóshelyét, hol pedig a harcok hevét vagy épp a megtisztulást szimbolizálja a jelenetek során. Az előadás egyik csúcspontja a kenyér szentelésének ünnepsége. Természetesen nem hiányozhat a ló sem a színpadról.

Szereposztás:
Szent István – Egyházi Géza
Angyal – Fonyó Barbara
továbbá táncosok, tűzforgatók
Koreográfus – Paár Tibor, Barna István
Zeneszerző – Czomba Imre
Rendező – Meskó Zsolt

További bejegyzések

  A 2015-évi alapítás óta egyre többeknek cseng ismerősen az SMP neve – a Daimler,...
Ordiman hosszú évek óta jelen van a magyar zenei életben mint Dj, producer, dalszerző. Dalai...
Augusztus 26-án este Delhusa Gjon örök slágereire bulizhat a Hírös Hét közönsége!   Delhusa Gjon...