Harley-Davidsonok özönlenek a Hírös Hétre

A közelgő motoros találkozó kapcsán Sarok Antallal, a klub elnökével beszélgettünk

Augusztus 24-én nem csak a lovaké lesz a főszerep a hírös városban. Idén ugyanis a Hírös Vágta mellett egy izgalmasnak ígérkező Harley-Davidson találkozó keretei közt hatalmas vasparipák szállják majd meg a várost. A közelgő program kapcsán Sarok Antallal, a HOG South Hungary Chapter elnökével beszélgettünk.

Mesélne kicsit a klubjukról?

Motorosklubunk, a HOG South Chapter Hungary 2004-ben, éppen 15 éve alapult meg. Az idei Hírös Hét Fesztiválon, a 24-ei eseménnyel a születésnapunkat szeretnénk megünnepelni. A motorosklub 28 tagból áll jelenleg, kecskemétiek, szegediek, kiskunhalasiak, hartaiak és szolnokiak is vannak köztünk. A cél, amivel megalapult a klub, azóta is változatlan: együtt hódolni a motorozásnak, méghozzá egy jó hangulatú, baráti közösségben. A további 3 magyarországi klubbal is baráti kapcsolatot tartunk fenn, látogatjuk egymás rendezvényeit, így összesen mintegy 60 – 80 motorkerékpárra számítunk a kecskeméti rendezvényen.

Milyen programok, rendezvények színesítik a klub életét?

Rendszeresen szervezünk itthoni és külföldi túrákat is: gyakran utazunk Horvátországba, Erdélybe, Ausztriába és ott vagyunk a nemzetközi HOG (Harley Owners Group) rendezvényein is. A Harley egy kényelmes, 300 kg körüli, nagy túrákra is alkalmassá tett gépjármű. Természetesen betartjuk a sebességhatárokat és a közlekedési szabályokat, szép lassan, ám nem kevés hanggal szoktunk motorozni, általában már messziről hallatszik, ha csoportosan elindulunk valahova. Az út maga a cél, ezt a Harley egyik szlogenje, „Live to ride, ride to live” (’A motorozásért élni, az életért motorozni’) foglalja össze legjobban. A tematikus találkozók lényege, hogy együtt legyünk, együtt motorozhassunk. Ilyenkor mindig egy műhelyre való szerszámot viszünk magunkkal, mindenkinél van valami.

Hogyan tudná megfogalmazni egy civil számára, mi a motoros életforma legnagyobb szépsége?

Nagyon egyszerű: szeretni kell a gépeket. Ezek a járművek nem problémamentesek, mégis legendás életérzést közvetítenek. Ezért szeretjük a Harley-t. Ha motoron ül az ember, és egy szép nyári napon vagy akár esős időben az országútra hajt, sokkal inkább az út részévé válik, mint egy autó sofőrje. Az árnyék hűvöse, a tűző nap melege, a szél, az illatok vagy éppen egy elgázolt állat tetemének a bűze is testközelből érezhető. Hatalmas szabadság-érzés keríti hatalmába ilyenkor az embert, nehéz ezt megfogalmazni.

Milyen programokkal készülnek erre a kecskeméti találkozóra?

Ezen a születésnapi összejövetelen ott lesz a 3 másik chapter is, a társklubjaink: a Budapest Chapter Hungary, a nyíregyházi Pannon Chapter és a győri Four Rivers Chapter. A kecskeméti közönség számára szórakoztató és izgalmas programokkal készülünk, két vicces motoros vetélkedő lesz a fénypont: a „Slow Ride”, azaz lassúsági verseny és egy „Bike Wash”, vizeslufis verseny. Előbbinek lényege, hogy egy 20 méteres pályán két motoros versenyez, ám a győztes, aki lassabban ér célba. Látványos lesz, ahogyan a böhöm nagy motorokkal lassan és szelíden egyensúlyoznak majd a pályán. Motorszépségversenyt is hirdettünk, hiszen bátran állíthatom, hogy nincs két egyforma Harley-Davidson még akkor sem, ha ugyanolyan típusú a két jármű. Rengetegféle kiegészítő létezik, mindenki másképp dekorálja a motorját. A motorok közül a fesztivál vendégei dönthetik majd el szavazással, hogy melyik motor a legszebb.

A napot két koncert zárja: A Beatang Rock Band és az ACID/DC zenekar teremt majd fergeteges hangulatot a fesztivál közönségének. A levezető speaker pedig Buza Sándor rádiós műsorvezető lesz, aki történetesen a Budapest Chapter Hungary direktora.

További bejegyzések

Bemutatkozik a RapiDance Mottónk: ÉLJ! Felgyorsult a világ? Úgy érzed, minden csak egy pillanatig tart?...
Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Kecskeméti Süteménysütő Versenyt a...
  Második alkalommal rendez a Hírös7 Fesztivál szervezőbizottsága Prímáspárbajt Kecskeméten, augusztus 21-én, hétfőn este 19...