Nyolc macho a Nagyszínpadon

Nyolc macho a Nagyszínpadon

 Augusztus 25-én, csütörtök este a Hírös Hét Fesztivál Nagyszínpadán az Ocho Machonak örülhetett a közönség. A koncert után Kirchknopf Gergővel, a zenekar énekesével beszélgettünk.

IMG_6470

Hogy telt a nyaratok?

Hú, az egész nyarunk? Mindenképpen nagyon intenzív volt. Annak például nagyon örülök, hogy a hazai városok főterein, nagyobb fesztiváljain kívül idén Erdélybe is eljutottunk, ahol rengeteg új barátot szereztünk és óriási hangulatú koncerteket tudott adni a zenekar. Ebben az évben amit picit másképp csináltunk, az az, hogy a téli heteket-hónapokat sikerült kihasználnunk, új dalokkal készültünk. Az egyiket be is mutattuk márciusban, a másikat (Hiszem azt a címe) a napokban nézhetitek majd meg, kíváncsiak vagyunk, hogyan tetszik majd nektek. Ezzel így előre is tudtunk dolgozni. Azt gondolom, ezen a nyáron, ha a napocska nem is mindig úgy sütött, ahogyan kellene, a zenekar jól teljesített.

IMG_6452

A hazai nagy fesztiválokon régóta visszatérő vendégek vagytok már. Külföldön mi a helyzet?

Rengeteget játszottunk már külföldön is. A legjelentősebb állomások Madrid, Bécs, Németország, Szlovákia, Erdély. Úgy gondolom, azt mondhatjuk, nem a NagySzínpados szereplésünk hozta meg a külföldi ismertséget, hiszen már előtte is sok-sok helyen felléptünk. A NagySzínpaddal az Eurosonic fesztiválon voltunk Hollandiában, az ottani koncert minden elvárásunkat felülmúlta, az is hatalmas élmény volt. Azt a hangulatot legjobban talán az jellemzi, hogy a hollandok végül elénekelték a Jó neked című számunkat, magyarul. Rengeteg ilyen élményt szeretnénk még begyűjteni.

IMG_6476

Hogyan éreztétek magatokat itt, a kecskeméti koncerten?

Őszintén szólva, nem ez az első kecskeméti fellépésünk, voltunk már például a Tekában is. Azonban az, hogy most lehetőséget kaptunk rá, hogy a főtéren, ennyi ember előtt zenéljünk, az egész zenekart lázba hozta. Ma este nem sokan voltak, hanem rengetegen. Bízom benne, hogy nem csak mi éreztük úgy, hogy ez a koncert remekül sikerült, hanem az emberek is olyan jól érezték magukat, ahogyan az kívülről látszott. Remélem, azok is úgy mennek ma innen haza, hogy ha először is láttak minket, most már emlékezni fognak ránk. Én imádtam ezt az estét.

További bejegyzések

A zenekar 1998 augusztusában alakult, 4 fővel, de a mai felállását és nevét  2000-től ismerhetjük....
  „A lényeg: szeresd a zenét és a közönséged!” Pénzes Jani soha nem zenélt diszkóban,...
  Vegye meg ülőhelyét elővételben, 25% kedvezménnyel az alábbi előadásokra: 08.20. Táncfantázia ünnepi tűzijátékkal 08.21....