Öko-kiállítás nyílik az InfoPontban

A Hírös 7 Fesztivál megnyitotta infópontját a Kossuth téren, a régi Telekom irodában. Az InfoPont a fesztivál teljes ideje alatt üzemelni fog. Azért hoztuk létre, hogy méltó környezetet biztosítsunk a fesztivál ügyeinek lebonyolítására. Elsősorban a közönség információéhségét hivatott kielégíteni, és itt fogjuk regisztrálni a lelátókra karszalagot kapott vendégeket, valamint a támogatókat is.

Ahogyan minden évben, idén is különleges kiállítással készülünk az InfoPontba ellátogatóknak. Ezúttal Vámos Zoltán és Nagy Dezső lélegzetelállító munkáit lehet megnézni az irodánkban.

Nagy Dezső Sándor

Az üveg egy olyan varázslatos anyag , melynek igazán érdekes fizikai tulajdonságai vannak és
esztétikailag is hatásos, viszont bonyolultan sokrétű technológia által lehet megmunkálni. Talán ezért is tekint rá misztikumként a művész társadalom . Technológiai ismeretek tudatos alkalmazásával, megpróbálok dekoratív tárgyakat létrehozni. Az üveg szépsége,törékenysége és fényjátéka olyan, mint az élet, lelke van. Hagyom az anyagot hő hatására dolgozni, hogy az üveg belső fizikai tulajdonságai természetes úton mutassák meg az üveg lelkét, mely  homokfúvottan, megvilágítva lesz igazán látható – mesélt Nagy Dezső Sándor üvegszobrász a műveiről.
A kreativítás az emberi létezés elválaszthatatlan része és az én szerencsém, hogy az üvegben találtam meg ezt a lehetőséget – tette hozzá.

Vámos Zoltán

A Magyarországon élő öko-alkotó műveit újrahasznosított papírból készíti. Törekvése, hogy megmentsen és bemutasson olyan anyagokat, amelyek még sokat mondanak magukról és a világról is.

Ezeknek az anyagoknak az új formában való megjelenítése kiútkeresés is egyben. A világot nem mi találtuk ki, a világ talált ki ki minket – mondta Vámos Zoltán öko-alkotó.

Nagy Dezső Sándor káprázatos üvegszobrait, valamint Vámos Zoltán lenyűgöző papíralkotásait bárki megcsodálhatja, aki a fesztivál ideje alatt betér az InfoPontba.

További bejegyzések

A közelgő motoros találkozó kapcsán Sarok Antallal, a klub elnökével beszélgettünk Augusztus 24-én nem csak...
Beindul a főtér címmel extrém sportnapot rendeztek augusztus 25-én, valamint idén első alkalommal átadták a...
Kedden 17 órakor Fülöpjakab, Kunbaracs és Kunszállás települések bemutatkozásával nyit a Hírös Héten a Térségi Kertészeti...