Hungarica koncert a Lengyel Nemzetiségi Napon

A Lengyel Nemzetiségi Nap műsora idén a Hungarica zenekar fellépése lesz.

A3 hun kecskemét 2017A “Hűség városában” jött létre a nemzeti rock/metal/hardcore muzsika zászlaját magasra emelő HUNGARICA.
Az új bandában Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos, a legendás magyar thrash metal csapat, a Moby Dick két tagja szövetkezett az együttes dalszövegírójával Pusztai Zoltánnal.

Az elmúlt években a legnagyobb magyar rock legendákkal készítettek közös dalokat. A magyar legendák mellet szoros szakmai kapcsolatot alakítottak ki lengyel sztárokkal, Andrzej Nowakkal, a 1979-ben alakult TSA zenekarvezetőjével, Paweł Mąciwodaval, a világhírű Scorpions basszusgitárosával illetve a lengyel “Bruce Dickinsonnal” Grzegorz Kupczykkal. A lengyel rock legendákkal, is készültek közös dalok.

A Hungarica eddig 6 nagylemezt, 3 EP-t és 2 DVD-t jelentetett meg és 2015-ben egy lengyel nyelvű lemezt is készítettek.

A Hungarica zenekar szervezésében, 2013 februárjában került megrendezésre Budapesten – a lengyel-magyar barátság jelszavával – egy nagyszabású koncert. Az eseményre, a korábban említett lengyel sztárokat hívták meg. Velük közösen készítették el a “Polak, Węgier” című dalunkat.

Ezt követően a zenekar meghívást kapott a lengyelországi Borne Sulinowo-ba, Európa legnagyobb Military találkozójára, ahol nagy sikerű koncertet adtak több mint 10 ezer néző előtt! A 2014-ben megjelent albumukon egy lengyel népdalt dolgozott fel a zenekar, lengyel és magyar nyelven egyaránt – Rozkwitały pąki białych róż (Nyílnak a fehér rózsabimbók)

2015 július 6-án pedig megjelent a lengyel nyelvű nagylemezük  a Przybądź wolności  amely Magyarországon és Lengyelországban is kapható. A lemezen vendégszerepel Andrzej Nowak (TSA, Złe Psy) és Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti).

Az album Lengyelországban a legnagyobb lengyel üzlethálózatokban is kapható (Empik, Media Markt, Saturn). Hasonló sikert magyar zenekar, a 70-es évek magyar sztárzenekarai (Omega, LGT, Skorpió) óta nem ért el. A CD sikerének köszönhetően, limitált egyedi sorszámozással, VINYL (bakelit) lemez is készült piros, fehér és zöld színben.

2016 évben a Magyar – Lengyel barátság éve tiszteletére, 2016 szeptember elején, egy új kétnyelvű  (magyar és lengyel) dupla lemez jelent meg, címe: Haza és Hűség.

További bejegyzések

Augusztus 26-án este Delhusa Gjon örök slágereire bulizhat a Hírös Hét közönsége!   Delhusa Gjon...
A The Minds egy pécsi zenekar, melynek 2011-es alapításakor cél volt a saját dalok szerzése,...
Szombaton délután került sor a kecskeméti székhelyű Hírös Hét Fesztivál legaranyosabb programjára, a már több...